Реал Мадрид победи Лас Палмас с 3:0 в друбой от 11-ия кръг на Ла Лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Футболистите на треньора Зинедин Зидан стигнаха до така желаната победа, след като допуснаха две поражения в последните си два мача - от Жирона в Примера дивисион и от Тотнъм в Шампионската лига.

След дози мач "белия балет" продължава да е на третото място с актив от 23 точки, с 4 по-малко от втория Валенсия и с 8 пункта пасив от първенеца Барселона.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WeioHzKu2Fk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 

Двубоят започна със силен натиск на домакините, които показаха, че този път няма да допуснат нова издънка. Още в 4-ата минута Карим Бензема се озова очи в очи с вратаря, но би право в Крус Раул, който внимаваше и се намеси подобаващо.

В 17-ата минута Кристиано Роналдо засече прекрасно центриране в наказателното поле и намери пространство за удар. Португалецът обаче го отправи неточно, встрани от лявата греда.

Десет минути по-късно отново суперзвездата на Реал се оказа в удобна позиция за гол. Точно подаване на ръба на наказателното поле беше добре получено от страна на Роналдо, който стреля инстинктивно към вратата, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

В 41-ата минута "белия балет" поведе в резултата. Перфектно изпълнен ъглов удар на Марко Асенсио намери Каземиро, който нацели топката с глава и остави безпомощен вратаря Раул. Така мадридчани се оттеглига с гол преднина на почивката.

През втората част домакините продължиха да доминират и в 56-ата минута резултатът стана 2:0. Марко Асенсио намери по перфектен начин изчистена от защитата на гостите топка и с мощно воле от около 30 метра я прати в горния ляв ъгъл на вратата.

В 74-ата минута Роналдо подаде по ширина в наказателното поле и Иско с лекота чукна топката в опразнената врата за 3:0.

Само три минути по-късно португалецът имаше шанс да се разпише сред голмайсторите. Роналдо получи пространство в наказателното поле, след като овладя подаване, но шансът беше пропилян, защото ударът му премина над напречната греда.

В края на двубоя резервата Лукас Васкес пропусна да отбележи, след като успя да нахлуе в наказателното поле, но ударът му по диагонала не бе достатъчно силен и вратарят Раул успя да се намеси без проблеми.

Реал Мадрид - Лас Палмас 3:0

Голмайстори:  Каземиро (41), Марко Асенсио (56), Иско (73)

Реал Мадрид: Касия, Начо, Ласаро, Рамос, Марсело, Каземиро (Йоренте 68'), Кроос (Себайос 78'), Иско, Асенсио, Роналдо, Бензема (Лукас 75')
Треньор: Зинедин Зидан

Лас Палмас: Раул, Мишел, Наваро, Лемос, Бигас, Кастелано, Гомес (Реми 64'), Кастеяно, Акуилани (Ернан 83'), Калери, Витоло
Треньор: Франсиско Айестаран

Мадрид, стадион "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Мартинес Санчес
Жълти картони: Иско, Кроос (Реал Мадрид); Наваро (Лас Палмас)