Най-скъпият футболист за всички времена – Неймар, има освобождаваща клауза в договора си с ПСЖ! С тази новина гръмна телевизионното предаване El Chiringuito, което набра популярност преди няколко дни с информацията, че Кристиано Роналдо е твърдо решен да напусне Реал Мадрид.


Откупните точки в договорите на футболистите във Франция не са задължителни, но въпреки това "принцовете" са я сложили в споразумението по изрично настояване на бразилската звезда. Интересното е, че тя е в размер на 222 милиона евро – колкото беше и в Барселона, преди ПСЖ да я активира.

С клаузата Неймар цели да улесни трансфера си в Реал, където трябва да бъде наследникът на Роналдо. С транзитното си преминаване през "Парк Де Пренс", техничарят също така ще направи по-плавен преход към "Сантяго Бернабеу", който така или иначе няма да бъде приет никак добре в Каталуния.

От месеци френските и испанските медии не спират да пишат, че Неймар не бил щастлив в Париж. Основната причина за това са лошите отношения с треньора му Унай Емери, а президентът на Реал Флорентино Перес следи ситуацията със затаен дъх. Именно строителният предприемач е задействал привличането на Неймар в испанската столица.