Лошите резултати на европейския клубен шампион Реал Мадрид в последно време започват да дават отражение на атмосферата на "Сантяго Бернабеу".


Двамата капитани на "белия балет" – Серхио Рамос и Кристиано Роналдо, са в обтегнати отношения, като всичко започнало след загубата с 1:3 от Тотнъм в Шампионска лига. Тогава четирикратният носител на Златната топка намекна, че е недоволен от трансферната политика на "кралския клуб", защото не са били привлечени равностойни футболисти на напусналите Пепе, Хамес Родригес и Алваро Мората. Тримата преминаха съответно в Бешикташ, Байерн Мюнхен и Челси, за да играят редовно. "Летните попълнения имат голям потенциал, но са още млади. С Пепе, Хамес и Мората, Реал беше по-силен", заяви тогава Роналдо.


Тези думи ядосали Рамос и той приел изказването за Пепе като индиректна атака към него, защото без португалския ветеран, защитата била отслабена. "Всеки има право на мнение, но тези коментари ми се струват безпринципни. Да не забравяме, че със същите играчи спечелихме Суперкупата на Европа и Испания. Не ни липсва никой", заяви Рамос.

Според медиите в Испания защитникът нарочно дава за пример тези два трофея, защото срещу Манчестър Юнайтед Роналдо се появи като резерва и не игра в реванша с Барселона заради наказание. Испанският национал обаче не се спря дотук и продължи с нападките по адрес на звездата. "Всички знаем какъв е. Ядосва се, когато не вкара гол. Но няма кой да го обвинява, защото ни дава твърде много", каза още капитанът на Реал.


Относно информациите, че Кристиано е решен да напусне "Сантяго Бернабеу" Рамос отново направи странно изказване. "Питайте него, аз не контролирам тези процеси", заяви бранителят, който преди това винаги защитаваше португалеца и опровергаваше слуховете, че ще си ходи от Мадрид.

Това не е първи скандал между големите лидери на испанския шампион. През 2011 г. двамата се спречкаха заради слаби резултати и в Испания очакваха Рамос да бъде продаден, но в крайна сметка заровиха томахавките в името на отбора. През 2014 г. Кристиано отново критикува трансферната политика на Реал заради продажбите на Анхел Ди Мария и Шаби Алонсо, съответно в Манчестър Юнайтед и Байерн. 12 месеца по-рано пък възнегодува и от раздялата с Месут Йозил, който премина в Арсенал.

"Всеки има право на мнение, но аз ще запазя моето", заяви тогава Рамос относно тръгването на Ди Мария и Алонсо. "Ние сме само футболисти и трябва да уважаваме политиката на клуба. Роналдо не е по-различен, за да има право да коментира публично тези неща. Не трябваше да го прави, по-добре да беше замълчал", каза още Рамос.

В момента Реал изостава на 8 точки от лидера в Ла Лига Барселона, а в Шампионска лига най-вероятно ще завърши 2-ри след Тотнъм.