Ако досега привържениците на Реал Мадрид не са били чак толкова притеснени, след нулевото равенство в дербито с Атлетико със сигурност са. 

Разликата до лидера Барселона вече се увеличи до 10 точки и колкото и много мачове да има до края на сезона, изоставането вече е твърде сериозно. 

Освен това нападението продължава да не работи, като с 22 гола до момента отборът бележи по по-малко от 2 на мач в Лигата и е с 5-ата най-лоша атака. 

„Карим и Кристиано са най-лошото нападение в историята на Реал“ гърми вестник „Марка“ днес отчитайки, че нито веднъж в историята титулярните нападатели на Белите не са започвали едва с 2 гола в първите 12 кръга. 

Така те успяха да подобрят постижението на Алонсо и Ботея от сезон 1942-43 и на Бутрагеньо и Сантиляна от 1984-85, които имаха по 3 попадения общо след първите дузина срещи. 

През миналата кампания двамата се бяха разписали 12 пъти до този момент, а освен това сега се оказва, че от големите 5 първенства единствено тандемът в атаката на италианския Беневенто има по-малко голове – 1. И ако това не е повод за притеснение?