Реал Мадрид пропусна прекрасна възможност да скъси още дистанцията от лидера Барселона, след като завърши 0:0 като гост на Атлетик Билбао. Двата отбора поднесоха истинска битка на феновете, но въпреки многото положение, не си вкараха голове. 

Гостите завършиха мача с 10 души, след като в 86-та минута Серхио Рамос бе изгонен за втори жълт картон. В добавеното време на срещата Роналдо изрита без топка съперник и може би заслужаваше да бъде изгонен, вместо да бъде декориран в жълто. 

Равенството остави Реал Мадрид на 4-то място в класирането с 28 точки, на цели 8 от лидера Барселона, който по-рано днес завърши 2:2 у дома със Селта. Атлетико е 3-ти с 30, а Валенсия втори с 31 и мач по-малко. 

Гостите от Мадрид започнаха по-активно срещата и в 8-та минута Карим Бензема удари греда. Иско намери французина след хубава атака, а нападателят отправи прецизен удар, но не чак толкова, за да влезе в мрежата. 

Баските също показаха, че са готови за битка и в 13-та минута Адурис стреля с глава, но Навас успя да парира удара му. Последва неточен удар на Кристиано Роналдо, а в 17-та минута португалецът стреля в обсега на Кепа. 

Талантливият вратар на Атлетик, за когото се говори, че ще премине в Реал през лятото, отрази и хубав удар на Тони Кроос в 22-та минута. Най-чистото положение за домакините пък се откри пред Иняки Уилиямс, който получи пространство и стреля по диагонала, но Навас също показа рефлекси.

Малко след това в полето на Реал бе много горещо. При центриране от свободен удар Раул Гарсия свали топката към Адурис, който на метри от голлинията се размина на сантиметри от това да я засече в мрежата. 

Феновете на “Сан Мамес” изтръпнаха в 31-та минута, когато Тони Кроос намери с левия крак от границата на наказателното поле една избита топка. Кълбото обаче мина буквално на сантиметри от страничната греда. 

Атлетик опита да упражни домакински натиск в началото на второто полувреме и само две минути след подновяването на играта се наложи Навас да спасява опасен удар на Адурис. Малко след това Раул Гарсия искаше дузпа за нарушение на Серхио Рамос. Реферът Матеу Лаос обаче не отсъди нарушение. 

Съдията допусна сериозна грешка и в 56-та минута, когато отсъди нарушение срещу Лука Модрич. Имаше обаче ситуация за авантаж, тъй като Роналдо и Бензема оставаха сами срещу Кепа. Това, разбира се, никак не се хареса на играчите с бели фланелки, които потърсиха сметка от Лаос.

До края на срещата Реал натискаше в търсенето на гол, докато домакините се бранеха отборно и чакаха удобен момента да направят бърза контраатака. В 86-та минута Серхио Рамос удари с лакът Ариц Адурис и получи втори жълт картон, за да бъде изгонен от терена. Така Рамос стана абсолютен рекордьор по червени картони в Ла Лига - 19. Всичките с екипа на Реал. 

Другата лоша новина за Зинедин Зидан, освен равенството тази вечер, е, че срещу Севиля в следващия кръг Реал ще бъде без Серхио Рамос, както и без Дани Карвахал, който получи жълт картон и също ще бъде наказан. 

Атлетик Билбао - Реал Мадрид 0:0

Атлетик Билбао: Кепа, Де Маркос (72 - Лекуе), Нунес, Ечейта, Баленсиага, Рико, Итураспе (39 - Сан Хосе), Сусаета, Гарсия, Уилиямс (83 - Кордоба), Адурис 

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Каземиро, Модрич, Кроос, Иско (80 - Ковачич), Роналдо, Бензема (82 - Майорал)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-eJRsTuMJxs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>