Бразилският Гремио се класира за финала на Световното клубно първенство, след като победи с 1:0 след продължения Пачука (Мексико). Влезлият като резерва флангови нападател Евертон Соареш получи топката от ляво, влезе в наказателното поле и с техничен удар не остави шансове на вратаря-ветеран Оскар Перес.

Попадението падна в 95-ата минута, а в 110-ата мексиканците останха с 10 души на терена заради втори жълт картон на Виктор Гусман. В събота шампионите на Южна Америка ще излязат в битка за титлата срещу победителя от мача Реал (Мадрид)- Ал Джазира (ОАЕ).

Отборът от Порто Алегре, който е печелил Междуконтиненталната купа през 1983-а и през 1985-а година. Но днес и двата отбора не блеснаха с кой знае какъв южноамерикански футбол, като редовните 90 минути преминаха с извършването на близо 40 нарушения. Чистите положения за гол бяха малко, а единствената ситуация в редовното време се откри за Гремио.

Мексиканските отбори са играли пет пъти на турнира Световно клубно първенство и никога до момента отбор от тази страна не е стигал дори полуфинал.