Зинедин Зидан заяви, че за него е огромно удоволствие да може да разчита на най-добрия футболист в света и се надява, че Кристиано Роналдо ще даде всичко от себе си за спечелването на Световното клубно първенство от Реал Мадрид. Белия балет триумфираха и през миналата година в този турнир на ФИФА.

Роналдо спечели петата си Златна топка на 7-и декември, като по този начин се изравни с другата голяма звезда на нашето време - Лионел Меси от Барселона.

Дебатът кой от двамата има право да претендира за трона на най-добрия футболист на нашето време вече е дългогодишен, но за Зидан няма съмнение.

"Имам най-добрият футболист в света и той доказва това всеки мач с тази фланелка, заяви Зидан пред журналисти в Абу Даби. Щастлив съм, че го имам в отбора си. За мене няма никакво съмнение, че той е номер 1.

Реал (Мадрид) ще се изправи днес срещу Ал Джазира от ОАЕ във втория полуфинал от Световното клубно първенство. Финалът е в събота, където вече чака Гремио (Бразилия), елиминирал снощи Пачука (Мексико) с 1:0. И въпреки че следващият мач на Реал (Мадрид) в първенството е Ел Класико срещу Барселона на 23-и декември, френският специалист заяви, че той и играчите са концентрирани върху мачовете в Абу Даби и Ал Аин.

Ние ще направим всичко, което е по силите ни, за да спечелим този турнир. Няма да бъде лесно, но първо трябва да се класираме за финала. Ние мислим единствено за крайна победа в Световното клубно първенство.

"Няма лесни мачове. Спомнете си миналата година срещу Кашима Антлърс. Срещу Реал (Мадрид) всеки иска да се докаже и ние нямаме право да излезем разконцентрирани, добави Зидан.