Защитникът на Наполи Паоло Канаваро очаква утре сблъсъкът срещу Рома да е труден и напрегнат, но е уверен, че "сините" няма да се дадат лесно на госите си. Капитанът на неаполитанския отбор заяви, че е предупредил приятеля си Марко бориело да се готви за загуба в Неапол.

"Всички говорят само за това, че Рома не са губили на "Сан Паоло" повече от 13 години и затова няма да ни бъде лесно".

"Ние ще дадем най-доброто от себе си, за да прекъснем тази негативна тенденция", каза Канаваро пред "Гадзета дело Спорт".

"Не сме печелили срещу тях, но сега ще си проличи дали сме готови да се борим докрай. Ако искаме да стигнем местата в Шампионската лига ни трябват умения, които се изграждат именно в такива мачове - трудни, напрегнати и с висок залог".

"Трябва да останем съсредоточени, да ги атакуваме постоянно, както направихме срещу Сампдория. Ако успеем да го постигнем, обещавам грандиозен мач".

Канаваро е готов да спести на най-близкия си приятел Марко Бориело душевни терзания след евентуалната загуба.

"Аз му изпратих вече съобщение. Писах му да се подготви за поражение. Извън шегата, всички сме наясно с тяхната сила", добави бранителят.

"След победата над Интер и Клуж те също са по-уверени. Освен това имаха повече време за почивка в средата на седмицата и това може да бъде предимство за тях", допълни Канаваро.