Италианският вицешампион Рома се издъни у дома срещу новака Бреша в двубой от 23-ия кръг на Серия "А", който се игра на стадион "Олимпико" в Рим, и двата тима завършиха при равенство 1:1

"Римските вълци" поведоха в резултата в 58-ата минута чрез своя дежурен голмайстор Марко Бориело, но след това допуснаха изравняване.

Попадението за гостите бе дело на Едер в 69-ата минута и благодарение на него новакът в елита стигна до точката в този двубой.

След мача Рома е на 4-ата позиция с 39 точки, докато Бреша е на 19-ото място с 19 точки.




Двубоят между двата тима започна равностойно и отборът на Рома така и не успя да наложи очаквания домакински натиск над новака в елита.


Напротив, гостите дори бяха близо до откриване на резултата още в 3-ата минута на срещата, след като Марко Заблели опита диагонален удар към вратата на Сержио, но изпълнението му бе леко неточно.

Само три минути по-късно обаче Принца на Рим Франческо Тоти също имаше голова възможност пред себе си и бе на път да открие головата си сметка.

Ветеранът отправи мощен удар от дъгата, но стражът на гостите Микеле Аркари успя да спаси вратата си.

Гостите от Бреша обаче не се предадоха, въпреки че можеха да получат гол, и продължиха да атакуват именития си противник.

Алесандро Диаманти отправи два последователни удара в 10-ата и 13-ата минута, но нямаше нужния късмет при тя.

В 16-ата минута финландският национал Хатемай пък имаше страхотна възможност за гол, но ударът му от близо бе спасен от Сержио.

В следващите минути домакините наложиха лек натиск над своя съперник, но това не попречи на Бреша да продължи със силното си представяне.

"Римските вълци" обаче търсиха по-силно гола и в 34-ата минута бяха много близо до целта, но Аркари изби последователни удари на Вучинич и Бориело.

До края на полувремето столичани наложиха силен натиск над своя противник и пропиляха няколко интересни положения, но това не даде резултат и двата тима излязоха в почивка при нулево равенство.

Второто полувреме определено започна много по-добре за домакините, които притиснаха здраво своя съперник.

В 47-ата минута Жуан засече топката след центриране от корнер на Франческо Тоти, но ударът му бе неточен и бразилецът не успя да отбележи.

Пет минути по-късно пък черногорската звезда на "Римските вълци" Мирко Вучинич тресна гредата в опита си да открие резултата в срещата.

Все пак обаче Рома успя да открие резултата в мача, благодарение на Марко Бориело, който се разписа в 58-ата минута.

Италианският национал отправи плътен и техничен удар от малък ъгъл и не остави шансове на стража на гостите.

Бившият нападател на Милан навлезе в наказателното поле и безпроблемно даде преднина на своя тим.

Четири минути по-късно римляните бяха близо до втори гол в срещата, но Франческо Тоти тресна гредата.

Въпреки по-добрата си игра, домакините инкасираха гол във вратата си и по този начин резултатът в мача бе изравнен.

В 69-ата минута Едер засече с глава перфектно центриране на Хатемай и възстанови статуквото в двубоя.

В минутите до края на мача не се стигна до нищо кой знае колко опасно и в крайна сметка двата тима си поделиха по точка.

РОМА - БРЕША 1:1
[1:0] Бориело 58'
[1:1] Едер 69'

РОМА: Сержио, Жуан, Мексес, Рийзе, Касети, Де Роси, Перота, Симплисио (47 - Менес), Вучинич, Тоти, Бориело

БРЕША: Аркари, Зоболи, Зебина, Бега, Замбели, Берарди, Филипини, Диаманти (84 - Вас), Хатемай, Едер, (75 - Пизанцини), Занети (68 - Ланзафаме)