Рома записа уникален резил при гостуването си на Дженоа, след като загуби с 3:4, след като водеше с 3:0 до 52-ата минута на мача.

Така "вълците" изпуснаха възможността да изпреварят Ювентус и да се изкачат на шестата позиция във временното класиране.

Мястото на треньора Клаудио Раниери пък изглежда все по-несигурно след изпуснатата победа и настроенията на феновете срещу него.

Дженоа пък се изкачи на девето място с актив от 35 точки, само на четири от Рома, който е осми.



Още в 4-ата минута Бориело можеше да открие, но направи уникален пропуск на празна врата - вратарят Едуардо не успя да улови центриране отдясно и буквално подари топката на Бориело на метър от голлинията. Нападателят обаче някакси не успя да добута топката във вратата.

Две по-късно обаче натискът на гостите даде резултат - Франческо Тоти центрира от корнер отдясно и Филип Мексес засече с глава отблизо - 1:0 за Рома.

"Вълците" не е отказаха от активната си игра и резервата Тадей, който замени принудително Перота, можеше да удвои, но Каладзе изби пред голлинията.

Домакините пък изпуснаха отлична възможност да изравнят в 14-ата минута. Родриго Паласио бе оставен непокрит във вратарското поле, стреля с глава, но топката мина на педя над вратата.

Пропускът на "грифоните" моментално бе наказан и още в следващата атака Рома удвои - отново Тоти центрира от фаул, този път отляво, и Николас Бурдисо с глава преодоля Едуардо за втори път.

В 20-ата минута Дженоа отново получи възможност за гол, но удар на Флоро Флорес с глава отново облиза гредата. Домакините продължиха да търсят попадение във вратата на Жулио Серджо, но трудно достигаха до чисти ситуации.

Пет минути преди края на първата част Тоти копна отлично към Бориело, който стреля от въздуха, но топката рикошира в дясната греда и излезе в аут. В ответната атака пък се наложи Жулио Серджо да се намесва решително, след като Флоро Флорес бе изведен сам срещу него.

Домакините започнаха вдъхновено и втората част и в 49-ата минута отново Флоро Флорес стреля много опасно с глава, като за пореден път Жулио Серджо бе последната преграда пред вратата.

И отново по познатия сценарий - Рома наказа пропуска на домакините още в следващата си атака. Бориело проби отляво, финтира съперник и подаде надясно към свободния Тоти, който с точен удар по тревата в близкия незащитен ъгъл направи резултата 3:0 в полза на Рома.

Домакините все пак запазиха някакви надежди, след като най-накрая успяха да върнат едно попадение чрез Родриго Паласио в 52-ата минута - веднага след изпълнението на центъра след гола на гостите.

В 57-ата минута Дженоа можеше да върне и втори гол след отлична атака и пореден малшанс пред вратата на Рома - Паласио получи отдясно, веднага пусна на далечната греда към Флоро Флорес, но последният се размина с топката на метър от голлинията.

Три по-късно ситуацията се повтори за пореден път - отново най-активният в редиците на "грифоните" - Антонио Флоро Флорес, се измъкна отляво, стреля в близкия ъгъл, но Жулио Сержо пак отчая бившия нападател на Удинезе с отлично спасяване.

Клаудио Раниери реагира и пусна в игра Жереми Менес на мястото на Фабио Симплисио, а за домакините на терена се появи Алберто Палоски вместо Марко Роси. Това се оказа златна смяна за Дженоа и в 68-ата минута именно юношата на Милан намали резултата на 2:3 след отлично извеждащо подаване на Паласиос, което го изведе сам срещу Жулио Серджо.

Раниери се уплаши, че може да изпусне сигурната победа и пусна защитника Симоне Лория на мястото на Марко Бориело. И това обаче не помогна - в 75-ата минута Родриго Паласио направи 3:3 след прехвърлящ удар с глава, който матира Жулио Серджо.

Двата отбора продължиха да нападат като оси и в 80-ата минута Рома можеше отново да си върне преднината - Менес проби отляво, пусна към Тоти, който остана на празна врата и само Доменико Кришито срещу него. Капитанът обаче реши да прокарва топката между краката на противника си и Кришито успя да избие.

Едва ли някой обаче бе подготвен за това, което се случи в 86-ата минута - Паласио проби отляво, пусна към Алберто Палоски, който на метър и половина от вратата прониза падналия на земята Жулио Серджо - 4:3 за Дженоа!

В последните три минути от продължението домакините завършиха срещата и с човек по-малко, след като Рафиня получи втори жълт картон, но и това не помогна на столичани да стигнат поне до точката.

Дженоа - Рома 4:3
0:1 Мексес (6)
0:2 Н. Бурдисо (16)
0:3 Тоти (51)
1:3 Паласио (52)
2:3 Палоски (68)
3:3 Паласио (74)
4:3 Палоски (85)

Дженоа: Едуардо, Дайнели, Каладзе, Кришито, Рафиня, Место, Куцка, Милането (61-Велосо), Роси (65-Палоски), Паласио, Флоро Флорес (81-Морети)

Рома: Жулио Серджо, Мексес, Рийзе, Бурдисо, Жуан, Бриги, Симплисио (64-Менес), Греко, Перота (10-Тадей), Бориело (72-Лория), Тоти

Червен картон: 90-Рафиня (Д)