Защитникът на Аржентина и Рома Николас Бурдисо заяви в интервю за "Скай Италия" , че иска да приключи кариерата си в Италия. Два дни преди мача с Колумбия бранителят анализира началото на Копа Америка за "гаучосите".

"В Рома назря времето да искаме промяна и нов манталитет. Наистина Луис Енрике е млад треньор и изборът му е риск, но говорим за личност, която има голям опит във футбола дори и да не е играл в италианския шампионат. Попитах съотборниците си в националния отбор от Барса за мнението им и те започнаха само да го хвалят. Казаха, че идеите му са подобни на тези на Гуардиола. Дано му хареса в Рим", каза защитникът на "вълците".

"Дали Сабатини ще вземе Игуаин и Пасторе? Би било добре, те са топ футболисти. Някой ми каза, че те вече са имали контакти с Рома и това ме радва, защото добрите играчи са залог за добро бъдеще. Мисля, че всеки футболист в света би искал да играе в отбор като нашия и за това си има много причини - заради клубната история, заради управата, заради професионализма на отбора. Бих искал да завърша кариерата си на "Олимпико". За да остана, обаче, трябва да се доказвам във всеки мач".

"Дали Аржентина ще спечели Копа Америка? Да, мисля, че ще го направим. Имаме всичко, за да триумфираме, работили сме здраво за това. При дебюта с Боливия не се представихме добре, всички очаквахме победа, за щастие успяхме да изравним, иначе щяхме да започнем и с поражение. За мача срещу Колумбия се надявам да играем както си знаем. Може би защото сме разочаровани от началото, може би защото усещаме натиска на феновете, но мисля, че отборът някак узря и ще успее да реагира".

"Имаме велики играчи: Тевес, Лавеци, Камбиасо, Меси. Той, например, много се ядосва, че не може да играе така, както в Барселона, но сега трябва да се старае не само заради себе си, а и заради всички в отбора", допълни защитикът на Аржентина.