Треньорът на Рома Зденек Земан смята, че е успял да изгради достатъчно конкурентоспособен отбор, който може да се представи добре през новия сезон.

Той също така призна, че е доволен от това, с което разполага, като футболисти. Чешкият специалист подчерта също, че ще бъде доволен, дори и ако не привлече още нито един футболист.

"Джалоросите" привлякоха няколко имена в редиците си през този летен трансферен прозорец, а в същото време някои от опитните играчи на тима бяха обявени за ненужни.

"Новите играчи, които успяхме да привлечем, могат да бъдат много полезни на Рома. Аз съм наистина много щастлив от трансферната стратегия", заяви Земан на пресконференция.

"Доволен съм от състава ми, дори и ако не успея да привлека още нито един нов футболист", добави чешкият специалист.

"Мисля, че Рома е достатъчно конкурентоспособен отбор. Дали това е най-силният отбор, който съм водил до момента? Не чувствам, че трябва да го кажа точно така, но със сигурност това е голяма група от играчи. Имам голяма вяра в този отбор и съм убеден, че сме конкурентоспособни", каза още треньорът на Рома.

"Винаги преди всеки един трансфер съм говорил с директорите. Много съм щастлив, че имам футболист като Балдзарети, тъй като успяхме да го привлечем изпод носа на други клубове. ", каза чешкият специалист.

Земан бе запитан още и за слуховете около бъдещето на Пабло Даниел Освалдо и Мартен Стекеленбург.

"По мое мнение Освалдо в момента е първи избор. Той е много важен футболист за нас", каза той.

"Стекеленбург пък е прекрасен вратар и никога не съм си мислил да го продавам"

"Той имаше някакви проблеми през първия си сезон, но като цяло може да бъде много важна част от състава"

"Хайнце? Просто реших да не го включвам в тренировъчния лагер", отсече Земан.

От доста време насам Даниеле Де Роси е свързван с трансфер в Манчестър Сити, но чехът иска да го задържи в състава си.

"Даниеле в добра форма", каза Земан, който похвали халфа.