Новият договор на Франческо Тоти с Рома ще бъде обявен официално утре. Ръководството на клуба свика пресконференция за 15,00 ч. българско време с участието на президента на клуба Палота и капитана на Вълците.

Очаква се тогава да бъде обявен и контракта, който вече е договорен и подписан. Тоти ще играе за Рома още 2 години. Настоящият му договор изтича идното лято и макар да е вече на 37 г. вечния капитан на отбора от вечния град, не смята скоро да спира.

Времето на обявяването на контракта е наистина избрана отлично. Рома за първи път от 3 години насам е начело в Серия А, а през уикенда предстои дерби срещу Лацио. Вълците не са побеждавали местния съперник вече повече от 2 години. В последните 5 срещи между тези отбори, Лацио има 4 победи и равенство.

Последният сблъсък пък бе на финала за Купата на Италия през май и тогава Орлите биха 1:0.

Новият контракт ще е шести за Тоти с Рома. Първият му договор бе през 1994 г. След това той пет пъти преподписва контракта си с клуба. През 1997, 2001, 2005, 2010 и сега през 2013.

Според новите условия Тоти вече няма да прибира по 5 млн. евро на година. Заплатата му ще бъде намалена до около 3 млн. евро на сезон.