Ювентус показа, че е много по-сработеният и опитен отбор, като удържа натиска на Рома през първото полувреме и победи съперника с 3:0 у дома, за да се доближи още повече до трета поредна титла.

Бианконерите вече имат 8 точки аванс пред римляните в класирането на Серия А. Това стана след десетата поредна победа в първенството за Старата госпожа.

Още през първото полувреме Юве поведе, въпреки че Рома имаше предимство в играта. Артуро Видал използва прекрасен пас на Карлос Тевес и вкара в близкия ъгъл. Веднага след почивката защитата на Рома забрави напълно Леонардо Бонучи, който засече центриране на Андреа Пирло от фаул.

След това Рома остана с 9 души в рамките на 2 минути. Първо червен картон получи Даниеле де Роси за груб фаул срещу Киелини. После Кастан спря топката на голлинията с ръка и също бе изгонен. Мирко Вучинич реализира дузпата и оформи крайното 3:0.



И двата отбора започнаха феноменално този сезон. Макар Ювентус да загуби във Флоренция в мач, в който водеше с 2:0, бианконерите имаха 5 точки аванс пред Рома и преследваха десета поредна победа в първенството. Вълците пък стартираха с рекордните 10 поредни победи този сезон, но след това записаха 2 успеха и пет равенства. Все пак римляните нямаха поражение от началото на сезона.

Добрата новина за Ювентус бе, че Андреа Пирло е възстановен и се завърна в игра, след като пропусна последните срещи от 2013 г. заради травма в коляното. Домакините бяха с най-доброто, с което разполагат. Тевес и Йоренте водеха атаката.

За Рома също нямаше проблеми. Единственият отсъстващ бе Федерико Балдзарети. Треньорът Руди Гарсия заложи на триото Тоти, Жервиньо и Ляич в атака. Кевин Строотман и Даниеле де Роси се завърнаха в състава след наказания. Додо застана на позицията отляво в защитата.

Преди началото на мача феновете на Ювентус приветстваха своя идол Давид Трезеге, който получи награда от президента на клуба Андреа Аниели.

Началото на мача бе отлично за Рома. Противно на очакванията, Ювентус отстъпи инициативата на съперника и Вълците владееха топката повечето време. В 6-ата минута Тоти подхвана чудесна контраатака при която бяха четирима срещу трима защитници на Юве. Капитанът на гостите подаде добре надясно към свободния Ляич, който от малък ъгъл опита да промуши топката покрай вратаря Буфон, но стража на Юве успя да избие в корнер.

Макар Вълците да владееха топката, Ювентус поведе с прекрасно изработен гол. Тевес получи топката в наказателното поле, задържа я и се обърна с лице към вратата, след което хитро подаде на връхлитащия от фланга Артуро Видал. Чилиецът вкара топката в близкия ъгъл на Де Санктис - 1:0. Играчите на Рома поискаха засада, но повторенията показаха, че Бенатиа покриваше засадата.

Това бе 15-и гол на Артуро Видал в 30 изиграни мача този сезон за Ювентус и националния тим. Той вече има 4 попадения в последните 3 мача срещу Рома, като общо на Вълците е вкарал 4 гола.

Попадението не промени развоя на мача. Рома продължи да има повече топката и да контролира играта. Ювентус беше плътно прибран в своята половина и рядко атакуваше. Пянич стреля от дистанция, но Буфон спаси. След това Майкон и Ляич си попречиха, но все пак нанесоха удар към далечния ъгъл, който Буфон спаси.

В края на полувремето Ювентус тръгна напред. Първо Тевес получи топката вдясно и направи нещо средно между удар и ниско центриране, но никой не успя да засече топката. След това Фернандо Йоренте се обърна добре и стреля силно от границата на наказателното поле, но над вратата. Домакините искаха и дузпа след като центриране отдясно на Лихтщайнер срещна ръката на Додо, но съдията Рицоли не отсъди нищо.

Второто полувреме започна с втори гол за Ювентус. Юве получи пряк-свободен удар отляво на наказателното поле. Пирло центрира към далечната греда, където оставен съвсем сам Леонардо Бонучи засече с крак топката в мрежата - 2:0.

Треньорът на Рома Руди Гарсия опита да реагира, като пусна в игра Дестро и Торосидис на местата на Додо и Пянич. Карлос Тевес пък получи травма и поиска смяна и на неговото място влезе бившия играч на Рома Мирко Вучинич.

Рома така и не успяваше да направи нещо интересно пред вратата на Буфон. Пирло опита сам да се разпише с удар директно от фаул, но вратаря Де Санктис се намеси и спаси. След това дойдоха две луди минути, в които Рома остана с двама души по-малко. Първо Даниеле де Роси съсече Джорджо Киелини и получи директен червен картон. В следващата минута при центриране от статичното положение последва удар, който Кастан спря с ръка на голлинията - дузпа за Ювентус и червен картон за защитника.

Рома остана с 9 души, а зад топката застана Мирко Вучинич, който реализира и напълно уби интригата в мача. До края Вълците не успяха да направят нищо, а Ювентус не тръгна да довършва вече падналия съперник.

Победата бе десета поред за Ювентус в Серия А, което отбора не бе правил от сезон 1931/32. Тя прати Юве на 8 точки пред Рома на върха в класирането. Ювентус има 49 точки от 18 кръга, което е най-големия актив на отбора на този етап от сезон и изравни постижението на Капело от сезон 2005/06.

ЮВЕНТУС - РОМА 3:0
1:0 Видал 17
2:0 Бонучи 47

3:0 Вучинич 77 дузпа

Червени картони: Де Роси (Р) 75, Кастан (Р) 76

ЮВЕНТУС: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Погба, Пирло, Видал (78 Маркизио), Асамоа, Тевес (60 Вучинич), Йоренте (81 Куалиарела)

РОМА: Де Санктис, Майкон, Бенатиа, Кастан, Додо (55 Торосидис), Пянич (55 Дестро), Де Роси, Строотман, Ляич, Тоти (72 Флоренци), Жервиньо