Треньорът на Рома Руди Гарсия нямаше как да не остане доволен от случилото се в 21-ия кръг на първенството. Тимът му победи Верона с 3:1 като гост и се възползва от грешната стъпка на лидера Ювентус и съкрати изоставането от върха на 6 т.

"Доволен  съм най-вече от второто полувреме, като се изключи голът, който ни вкараха", коментира Гарсия. "Отборът се представи много по-добре след почивката. Трябва да сме по-агресивни, защото можехме да вкараме и повече голове. Успехът с 3:1 в гостуването на Верона е добро постижение, защото те правят добър сезон. Освен това Ювентус и Наполи не можаха да бият и ние трябваше да се възползваме."

Жервиньо бе героят за Рома с гол и голов пас на стадион "Марк'Антонио Бентегоди", но според Гарсия той може да подобри още повече играта си.

"Мисля, че може да играе още по-силно, но днес беше много добър. Непрекъснато тормозеше защитата им. Всичките му съотборници го уважават и вярват в него, а това е много важно", сподели французинът.

Що се касае до битката за титлата, Гарсия заяви: "Ювентус трябва да си върши своята работа, а ние – нашата. Освен това Юве има и гостуване в Рим. Ние трябва да сме готови, в случай че торинци допуснат нови грешки."