Рома победи Верона с 3:1 и се възползва от грешната стъпка на лидера в Серия А Ювентус. Гостите от Рим откриха в добавеното време на първата част. Разписа се Ляич след акция на Жервиньо отляво.

Второто полувреме обаче започна зле за джалоросите. Защитникът на Рома Кастан сбърка край тъчлинията, топката бе поднесена на Халфредсон и той се разписа с точен шут от двайсетина метра.

Римляните вдигнаха темпото и Жервиньо върна преднината им в 60-ата мин. Той преодоля двама съперници и се разписа с нисък шут в близкия ъгъл. Резервата Тоти оформи крайното 1:3 с гол от пресилена дузпа в 82-ата мин. Така Вълците намалиха преднината на водача Юве на 6 т.


Рома не бе особено убедителна през първото полувреме. Столичани сякаш бяха в състояние на лек унес допуснаха твърде много брак в действията си. Домакините уплътняваха много добре зоната пред собствения пеналт и на Вълците не им беше лесно да открият пролуки. От друга страна джалоросите извлякоха максимума и се оттеглиха с преднина за почивката, без играта им да блести.

В 21-ата мин. след една лошо изчистена топка нападателят на столичани Ляич шутира от границата на наказателното поле, но ударът мина над напречната греда. Първата истински опасна атака Вълците стана факт едва в 34-ата мин. Тогава Жервиньо проби отляво и намери Дестро, който би в аут от добра позиция.

Верона загуби капитана си Майета, който се контузи нелепо при един опит за дълъг пас. В края на полувремето пък Рома излезе напред в резултата. Донати от домакините подари топката на Жервиньо в средата на терена и нападателят се изстреля напред по левия фланг. Този път пасът му бе за Ляич, който с едно докосване прониза мрежата на Рафаел.

Рома си плати за липсата на концентрация в началото на второто полувреме. Първо капитанът Де Роси подари топката на Верона като изпълни безобразно един фаул. Малко по-късно  пък бранителят Кастан сбърка на лявата тъчлиния. Итурбе му отне и подаде на Донати, който продължи към Халфредсон и той матира Де Санктис с прецизен нисък удар.

Изравнявнителното попадение определено пришпори гостите. В 53-ата мин. Майкон напредна отдясно и стреля, но вратарят Рафаел отрази удара му. В 57-ата мин. Ляич също пробва късмета си отдалеч, но не уцели вратата. Малко по-късно поредното вклиняване на Жервиньо отляво  предизвика сериозно разбъркване, но не се намери кой да нанесе удар.

Нямаше обаче спасение за Верона в 60-ата мин., когато Жервиньо взе нещата в свои ръце. Той овладя топката вляво след корнер, тръгна навътре, преодолявайки двама съперници и стреля в близкия ъгъл.

Домакините дълго не успяха да се съвземат  след този удар. Все пак в 72-ата мин. Халфредсон изстреля бомба отдалеч, но Де Санктис боксира. Грешникът Кастан пък можеше да отбележи трети гол за Рома„ Той засече с глава центриране на резервата Тоти от фаул, но стреля встрани от вратата.

Реферът Мадзолини направи реверанс на Рома в 81-ата мин. Торосидис прекъсна опит за контраатака на Верона и се впусна напред. Гъркът влезе в наказателното поле и се строполи след лек контакт с противников играч. Съдията обаче бе категоричен – дузпа. От бялата точка за 1:3 се разписа Тоти.

В 92-ата мин. Де Санктис спаси опасен удар с глава на Лука Тони от Верона, а в ответната контра Тоти удари напречната греда.

Верона – Рома 1:3

46 Ляич 0:1

49 Халфредсон 1:1

60 Жервиньо 1:2

82 Тоти 1:3 (дузпа)

 

Верона: Рафаел, Гонсалес, Маркес, Майета (39 Донадел), Качаторе, Ромуло, Донати, Халфредсон, Итурбе, Тони, Гомес Талеб

Рома: Де Санктис, Майкон, Торосидис, Бенатия, Кастан, Наинголан, Де Роси, Стротман, Ляич, Дестро, Жервиньо