Тифозите на Лацио могат да бъдат спокойни. Ако Рома някак успее да спечели титлата, "заслугата" няма да е на техния тим.

Орлите извъртяха нулево равенство с градския съперник, след като прекараха почти цялото второ полувреме окопани пред вратата си. Небесносините взеха хикс от водача в класирането Ювентус преди две седмици, но сега изядоха точки и на Вълците.

Лацио остава без загуба, откакто Еди Рея пое тима. От началото на 2014 г. Орлите имат 3 победи и 3 равенства. 

 


Лацио започна по-активно дербито, но не постигна нищо повече от няколко опасни центрирания в пеналта на Вълците.

Рома отвърна на предизвикателството в 15-ата мин., когато Майкон се ориентира добре и центрира към връхлитащия Флоренци, но ударът му от въздуха бе в аут.

Орлите продължиха да натискат и в 18-ата мин. Майкон изпусна Клозе, но германецът не овладя добре и топката бе избита.

В 22-ата мин. Тоти центрира от фаул и връхлитащият на задната греда Бенатия стреля в аут.

Малко по-късно Жервиньо се разписа, като довкара топката след шут на Майкон. Страничният съдия обаче бе вдигнал флага за засада. Дори след повторенията не стана съвсем ясно дали такава е имало.

В ответната атака Де Санктис изпусна топката след дълъг пас по въздуха към Лулич, но реферът Орсато се презастрахова и свири фаул срещу вратаря на Рома.

В 29-ата мин. Тоти стреля от воле към вратата на Лацио след поредица от грешки и хаотични отигравания, но вратарят Бериша улови.

Орлите проведоха бърза атака отдясно в 36-ата мин. и Лулич подаде на Гонсалес. Уругваецът залъга съперник и стреля извън наказателното поле, но не уцели вратата.

Няколко минути по-късно Майкон великолепно изведе Пянич. Босненецът обаче като че ли остана изненадан, че се е озовал абсолютно непокрит на толкова удобна позиция в наказателното поле на Лацио и не успя да нанесе удар.

Веднага след това добра атака на Рома завърши с изстрел в аут на Жервиньо. Тоти пробва късмета си малко преди почивката, но опасният му шут отдалеч мина покрай вратата.

Развитието на мача се измени коренно след почивката, като Орлите почти не излизаха извън собствената си половина.

В 52-ата мин. след многоходова атака топката стигна до Жервиньо отляво. Котдивоарецът финтира Конко и стреля мощно от малък удар, но вратарят на Лацио Бериша изби в корнер.

Красива акция на Рома, започнала с петичка на капитана Тоти с участието на Торосидис и Стротман позволи на Пянич да стреля от опасна позиция, но топката премина покрай гредата. В 57-ата мин. пък Тоти за пореден път опита късмета си. Топката придоби опасна траектория след изстрела му с външен фалц, но профуча в аут.

Лацио най-после успя да пренесе играта пред противниковата врата между 66-ата и 68-ата мин., като Орлите изпълниха два корнера поред. Най-добрият шанс за домакините пък се разкри в 81-ата мин., когато двама в небесносиньо се озоваха срещу един защитник на Рома. Резервата Онази обаче сбърка при паса.

След 70-ата мин. играта на Вълците определено изгуби свежест, което вероятно се дължи и на двубоя с Наполи за Купата през седмицата. Все пак жълто-червените имаха още две възможности да изтръгнат трите точки. В 85-ата мин. те изкопчиха топката в средата на терена и кълбото бе доставено на Бастос. Изстрелът на дебютанта обаче бе отклонен в корнер.

В следващата атака отново Бастос се отскубна отляво, но не можа да намери някой от двамата си съотборници в наказателното поле и защитниците на Лацио изчистиха.

В крайна сметка най-хубавото за джалоросите в този неделен следобед се случи на стадиона във Верона, където домакините изравниха на Ювентус в 94-ата мин. и не позволиха на шампионите да увеличат преднината си в класирането.

 

Лацио – Рома 0:0

Лацио: Бериша, Конко, Биава, Диас, Раду, Гонсалес (79 Онази), Ледесма, Лулич, Кандрева, Кейта (46 Кейта), Клозе

Рома: Де Санктис, Майкон, Бенатия, Кастан, Торосидис, Де Роси, Пянич (79 Ляич), Стротман, Флоренци (65 Бастос), Тоти (83 Дестро), Жервиньо