Откакто Синиша Михайлович смени Делио Роси начело на Самп, тимът тръгна нагоре. В 11-те мача си мача със сръбския треньор генуезците имат 19 т. и само две загуби – в гостуванията на Наполи и Ювентус. Дори шампионите обаче се поизпотиха, докато прекършат бандата на Михайлович.

Както се казва, апетитът идва с яденето и Синиша мечтае за нещо повече от почетна загуба на "Олимпико" срещу Рома в неделя вечерта. Още повече, че в последните няколко години Сампдория е доста неприятен съперник за римляните на "Олимпико". През миналия сезон генуезците измъкнаха хикс във Вечния град, а през 2010 именно Самп спря възкръсналата от пепелта Рома, която се бе запътила към сензационна титла, като тресна Вълците 2:1 насред Рим само три кръга преди края. В крайна сметка това се оказа решаващо и скудетото остана за Интер.

"Рома не е непобедима. Всеки отбор си има силни страни и слабости. Ние ще играем своята си игра, както вече го направихме срещу Интер, Наполи и Ювентус. Ако съумеем да се възползваме от положенията си, можем да постигнем добър резултат", убеден е Михайлович.

"Факт е, че отборът на Гарсия играе футбол, което е нещо необичайно за Италия. Тук повечето отбори излизат с мисълта да не загубят. Гарсия и Рафа Бенитес обаче имат друг начин на мислене", подчерта специалистът.

"Срещу Наполи видяхме, че Рома има трудности, когато съперникът държи инициативата. Крайният изход е важен, но по-важно е как ще се представим. Имаме добра възможност да проверим колко ни остава, докато стигнем тяхното ниво", сподели още треньорът на Самп.

Михайлович прекара в Рома два сезона (1992 – 1994), но по-късно игра 6 години в другия римски тим – Лацио (1998 – 2004). Наскоро той заяви, че си остава запалянко на Орлите, което нямаше как да се понрави на тифозите на Вълците. Секторите зад вратите, където се събират ултрасите на Рома обаче ще са затворени за мача с Дория поради наказание.

"Жалко, че няма да ме освиркват, това ще ми липсва. Съжалявам за запалянковците", подметна сърбинът, който коментира и контузията на капитана на Рома Франческо Тоти заради травма. "Бих искал да го видя на терена, защото така изпитанието за нас щеше да бъде още по-сериозно. Рома обаче е силен отбор и без него."