Матия Дестро наниза три гола за Рома при победата с 3:1 над Каляри. Централният нападател обаче получи жълт картон и ще пропусне следващия мач на Вълците.

Дестро откри в 32-ата мин., когато се разписа отблизо след пас на Жервиньо. През втората част той бе изведен от Наинголан сам срещу Аврамов и стреля безпогрешно в далечния ъгъл, а по-късно разстреля вратаря на Каляри за трети път след чудесна асистенция на Флоренци.

В края играчите на Рома загубиха концентрация и позволиха Каляри да върне един гол от дузпа чрез Пиния. Така Вълците записаха първа победа с игра на стадион "Сант'Елия" от 1995 г. насам. Дестро пък вече има 13 гола в непълни 18 мача, като бележи веднъж на всеки 85 мин. игра.


Почти цялото първо полувреме мина в приспивно темпо и без каквито и да е опасности пред двете врати. Изобщо не беше възможно да се различи с "невъоръжено" око кой от двата тима все още храни надежди за скудетото, а кой се нуждае от още няколко точици, за да си осигури оставането в елита.

Нападателите на Вълците Флоренци, Жервиньо и Дестро почти не играха с топката в първите 20 минути. В 24-ата мин. пък Нене отправи опасен фалцов изстрел от фаул, но не намери далечния горен ъгъл на вратата на Рома.

Вълците изненадващо поведоха в 32-ата мин. Тогава Дестро бе изведен с далечен пас и двамата с Жервиньо останаха сами срещу един бранител на Каляри. Пасът към котдивоареца бе отклонен и впоследствие избит от дотичал втори защитник на сардинците. Жервиньо обаче настигна топката и намери Дестро в малкия пеналт и стрелецът на Рома заби пети гол в последните си шест мача.

Малко по-късно Дестро вкара крошенце на Астори при борба за топката, но защитникът на домакините бе предупреден, защото посегна с лакът към агресора. До края на полувремето Дестро си изкара жълт картон за симулация и ще пропусне следващия мач на Рома. Нищо чудно обаче той да бъде наказан допълнително по видеозапис, както вече се случи със съотборника му Де Роси по-рано през сезона.

Иначе домакините искаха дузпа в 38-ата мин., когато топката срещна ръката на Леандро Кастан в наказателното поле на Рома, но реферът Маса не бе на това мнение.

В самия край на първата част Каляри натисна и предизвика две разбърквания в пеналта на Рома, но не успя да създаде реална голова опасност.

През второто полувреме домакините продължиха да играят така, сякаш някой е прекъснал не навреме следобедната им дрямка. Успокоени от аванса си пък римляните също не си даваха много зор, но дебнеха за контри.

Вълците дочакаха своя момент и в 56-ата мин. Наинголан изведе Дестро сам срещу Аврамов. Реализаторът на Рома навлезе в наказателното поле и със завидно хладнокръвие прати топката в долния далечен ъгъл на вратата – 0:2.

В 59-ата мин. капитанът на Каляри Даниеле Конти пробва Де Санктис от границата на наказателното поле, но мощният му удар не затрудни особено стража на Рома.

В 73-ата мин. пък Дестро оформи хеттрика си. Този път Жервиньо изведе Флоренци вляво, който с едно докосване центрира по земята към тарана и той разстреля Аврамов от около 6-7 метра за 0:3.

В 88-ата мин. гостите загубиха концентрация и позволиха на Десена да обстреля опасно вратата им от 16-ина метра. Де Санктис отби, но топката попадна у Пиния, който бе ненужно съборен от Бенатия и сам реализира отсъдената дузпа.

В продължението пък отново Пиния можеше да се разпише за втори път, но острият му шут профуча покрай далечната греда на Де Санктис.

С победата Рома се доближи на 5 т. от лидера Ювентус, който в посреща Ливорно в понеделник.

КАЛЯРИ – РОМА 1:3

0:1 Дестро 32

0:2 Дестро 56

0:3 Дестро 73

1:3 Пиния 89 (дузпа)

Каляри: Аврамов, Пизано, Астори, Авелар, Иконому, Конти, Десена, Екдал (50 Ериксон), Косу (68 Ибраими), Пиния, Нене (58 Ибарбо)

Рома: Де Санктис, Майкон, Бенатия, Кастан, Романьоли (46 Торосидис), Наинголан (83 Бастос), Де Роси, Пянич (74 Тадеи), Флоренци, Жервиньо, Дестро