Рома вкара три прекрасни гола и отнесе Аталанта с 3:1. Въпреки няколкото отсъстващи титуляри, Вълците направиха най-силния си мач от доста време насам, улеснени и от факта, че гостите не са отбор, който забърква бетон пред собствената врата, а предпочита открития футбол.

Тадеи откри с мощен удар от границата на наказателното поле, а в края на първото полувреме великолепна контра на Вълците с участието на Тоти, Жервиньо и Де Роси бе завършена от Ляич.

През второто полувреме темпото остана високо, но положенията пред вратата на бергамаските първоначално бяха по-малко. Все пак Жервиньо отбеляза трети гол за Рома след извеждащ пас на Ляич.

Страхотен мач за Вълците направи Де Роси, който успяваше да спира нападателите на Аталанта в собствения пеналт, както и да се включва в атаките на своя тим. Капитанът Тоти също подари на зрителите няколко вълшебни отигравания в типичния си стил, а Жервиньо направо подлуди отбраната на гостите, особено през първата част.

Бергамаските все пак върнаха един гол. Разписа се Милячо с глава в 78-ата мин.


Рома упражни свиреп натиск в началото и още в третата минута Жервиньо създаде невероятен хаос в пеналта на гостите. Той първо получи на десния фланг, финтира пазача си и потърси съотборник. Топката се върна у котдивоареца и той премина покрай Беналуан, след което го свали на тревата, прибирайки топката, преди в крайна сметка да бъде спрян от вратаря на бергамаските Консили.

Малко по-късно Наинголан пробва удар отдалеч, но не уцели вратата. Последва мощна акция на Жервиньо, който бе повален от Стендардо и защитникът на Аталанта получи жълт картон. От последвалия фаул топката бе бутната към Тоти, който също стреля отдалеч, но топката мина покрай гредата.

В 12-ата мин. пък Жервиньо се освободи на границата на наказателното поле и потърси далечния долен ъгъл на вратата на Аталанта, но Консили отново бе на висота. Само минута по-късно неминуемото обаче се случи. Този път Додо предизвика смут в наказателното поле и върна топката назад към Тадеи, който изстреля истински снаряд във вратата на гостите. Топката отсточи от тревата и стана абсолютно неспасяема за Консили – 1:0 за Рома.

Голът не успокои домакините – напротив, те продължиха да налитат като оси към вратата на Консили. Вратарят обаче отрази шут на Тоти от около 17-18 метра.

В 23-ата мин. Аталанта за първи път погледна към вратата на Рома. Естигарибия центрира отдясно, Бонавентура пое с гръб към вратата в наказателното поле, обърна се и шутира, но Кастан отклони в корнер. След изпълнението му топката придоби чудновата траектория и се наложи Де Санктис да избива в корнер на далечната греда.

Рома отвърна подобаващо. Майкон центрира отдясно, но Тоти не успя да засече топката в мрежата отблизо.

В 33-ата мин. пък Ляич изпълни фаул от 22-23 метра, но топката като по чудо профуча над напречната греда. Три минути по-късно Майкон бе изведен от дясно и от малък ъгъл отправи шут от въздуха, но Консили спаси на близката греда.

След корнера пък Ляич нахлу отдясно в пеналта, изведен от Тоти, и върна към Наинголан, който не уцели вратата от идеална позиция.

В 44-ата мин. Рома почти влезе с топката във вратата след образцова контра. Тоти подаде на Жервиньо, който по дясното крило обърка пазача си със залъгващи движения, но вместо да пробие, върна към Тоти на границата на пеналта. Капитанът прехвърли топката вляво, където нахлуващият Де Роси я укроти и поднесе на Ляич и сърбинът нямаше как да сбърка.

Второто полувреме започна така, както приключи първото и още в 47-ата мин. Тадеи отправи мощен диагонален шут, който премина в аут.

В 51-ата мин. обаче бергамаските едва не намалиха резултата. Денис се вклини отдясно в наказателното поле, финтира рязко Кастан, който излетя с 300 км/ч по тревата и преодоля вратаря Де Санктис, но Де Роси, който правеше великолепен мач, се хвърли в краката му и не позволи да порази мрежата.

В 63-ата мин. Вълците направиха резултата класически. Ляич получи от Тоти, който му подаде с петичка, и фино изведе Жервиньо зад гърба на отбраната и той не остави никакви шансове на Консили – 3:0.

След няколко минути Бонавентура опита нещо като центриране, но топката отскочи коварно от тревата и едва не изненада Де Санктис, който със сетни сили отби в корнер.

Ляич отвърна подобаващо пред отсрещната врата, като отправи мощен фалцов изстрел от 17 метра, но топката срещна страничната греда. В 75-ата мин. пък Тоти със страхотен диагонален пас изведе Додо отляво. Бекът спря на гърди и центрира към Жервиньо, който по невероятен начин не успя да уцели вратата отблизо.

В 78-ата мин. пък Аталанта отбеляза почетен гол. Беналуан центрира отлично отдясно и Милячо с глава простреля Де Санктис.

 

РОМА – АТАЛАНТА 3:1

1:0 Тадеи 13

2:0 Ляич 44

3:0 Жервиньо 63

3:1 Милячо 78

Рома: Де Санктис, Майкон (79 Романьоли), Толой, Кастан, Додо, Тадеи, Де Роси, Наинголан, Жервиньо, Тоти (76 Бастос), Ляич (87 Ричи)

Аталанта: Консили, Беналуан, Стендардо (72 Лукини), Йепес, Бривио, Естигарибия (66 Базели), Чигарини, Милячо, Бонавентура, Де Лука (59 Ливая), Денис