Вълците измъкнаха минимална победа във Флоренция и си осигуриха участие в групите на Шампионската лига догодина.

"Посвещавам второто място на Кевин Стротман. Щастлив съм, че ще може да играе в Шампионската лига догодина", сподели треньорът на Рома Руди Гарсия след успеха. Холандецът бе един от ключовите футболисти на римляните, преди да претърпи травма в коляното.

"Гледам как отборът работи ден след ден и виждам колко много достойнства имаме. Отборът е сплотен и се радвам за играчите, защото те заслужиха този успех с усилията си. Вече сме сигурни за второто място и можем да продължим да мечтаем за първото.

Тази победа е важна, защото Фиорентина е голям отбор. На почивката решихме да ги лишим от празни пространства и да ги чакаме в нашата половина. От своя страна те успяха да ни попречат да организираме контраатаки", коментира французинът.

Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела на свой ред заяви, че отборът му е заслужавал да вземе поне точка от мача.

"Какво да кажа за Рома? Те са втори в първенството, имат второто по резултатност нападение и най-добрата защита. Ние обаче играхме добре и заслужавахме поне равен. Те създадоха малко положения, но извлякоха максимума от ключовите моменти", заяви Монтела.

"През първото полувреме бяхме по-бързи, през второто играта ни се накъса, но можехме да изравним три-четири пъти, особено когато Савич остана сам пред вратата", каза още треньорът на Фиорентина и добави: "Няма никакъв шанс догодина да не съм треньор на Фиорентина, освен ако ръководството не ме изгони заради десетте загуби в първенството."