Лятото е време за подготовка, промени, експерименти. Колкото и подробно треньорите да обясняват, че има време до началото на сезона, запалянковците приемат болезнено проблемите на любимите си тимове и ликуват при успехите, особено над именити съперници. Двайсетина дни преди старта на Серия А "Евроспорт" анализира представянето на Ювентус, Интер и Рома в неделните контроли.

Ювентус – проблеми в отбрана

Срещу сборния тим на звездите от австралийското първенство Старата госпожа игра доста противоречив мач. Преминаването към схема 4-3-3 може да бъде осъществено ефективно само ако бъдат набавени подходящите изпълнители. Засега обаче на Алегри му липсват флангови нападатели.

Пепе поднесе приятна изненада с представянето си (той изглежда е напълно възстановен и се самоопредели като "ново попълнение), но ще трябва да потвърди отличните впечатления и в следващите седмици.

Ако продължи да се представя по този начин, той може да се окаже отлично решение от тактическа гледна точка за треньора Алегри. В противен случай бианконерите ще трябва да погледнат към трансферния пазар, но всичко зависи от евентуалната продажба на Видал.

Погба не е във върхова форма, но все пак имаше отлични изяви, а отбеляза и гол. Тевес постепенно навлиза във форма, а Йоренте отново се разписа.

Ситуацията със защитата обаче е доста тревожна. Прекалено много гафове допуснаха бранителите в бяло и черно. Ще трябва време, за да може Евра да свикне със системата 3-5-2, а що се касае до Бонучи, крайно време е той да се събуди.

Интер – крачка назад

Поражението с 1:3 от Айнтрахт обърна с главата надолу отличната предсезонна подготовка на нерадзурите. Механизмите в отбрана този път просто не сработиха.

Направи впечатление и слабата игра в средата на терена, в резултат на което немският тим в определени моменти имаше пълно господство на терена. Ковачич беше най-слабият на терена и се загуби сред противниковите халфове. М'Вила пък беше всичко друго, но не и сигурен вал пред отбраната. Единствената положителна нотка бе играта на Додо като ляв бек в защитата, състояща се от четирима души.

Рома – безкрайната магия на Тоти

Със сигурност контролата на Вълците беше най-маловажна, като се има предвид, че насреща бе аматьорският Елтендорф. Все пак Тоти се отличи с гол с прехвърлящ удар, със спечелена дузпа (която сам вкара) и с множеството извеждащи подавания. Капитанът се разбира отлично с Жервиньо, но котдивоарецът за пореден път съсипа куп положения. В типичния си стил той на няколко пъти надиграваше съперниците, за да трепне в решаващия момент. Добре се включи в игра юношата на клуба Сома.

Алесандро Диноя, "Евроспорт"