Мехди Бенатия няма да остане в Рома за новия сезон, категоричен е всекидневникът "Кориере дело Спорт". Причина за това са изострените отношения на мароканеца със съотборниците му, подразнени от някои изявления на защитника и неговия агент.

Съиграчите на Бенатия явно са се подразнили от продължителната сага около бъдещето му и са го обвинили, че оставя личните си интереси да пречат на отбора.

Бенатия заяви преди няколко месеца, че ръководството на клуба го е излъгало и не му е предложила адекватно увеличение на заплатата след доброто му представяне през миналия сезон.

Рома обаче като че ли не го продаде навреме и се озова в слаба позиция, след като защитникът отхвърли офертата на клуба от годишна заплата в размер на 2 млн. евро плюс 500 хил. под формата на бонуси.

Въпреки че интерес към него проявяват Байерн, Челси и Манчестър Юнайтед, никой не бърза да плати исканите от Вълците 35 млн. евро за бранителя. Според италианската преса, баварците са предложили с цели 10 млн. по-малко.

В същото време все още не е ясно кой ще замени Бенатия в редиците на джалоросите. За негови заместници се спрягат Кирикеш (Тотнъм), Влар (Астън Вила), Настасич (Ман Сити) и Манолас (Олимпиакос) но засега няма нищо конкретно.