Рома изпревари Арсенал и привлече гръцкия национал Костантинос Манолас. Трансферът официално бе обявен в сайта на италианския тим. 

Футболистът бе спряган за преминаване в Северен Лондон, но Вълците действаха по-бързо и се споразумяха с Олимпиакос да платят 13 милиона евро за играча. 

Това е половината сума, която Рома получи за продадения на Байерн Мехди Бенатия, така че много бързо си осигури заместник на марокнския защитник. 

„АС Рома иска да информира, че постигна споразумение с Олимпиакос за придобиване на правата на Константинос Манолас срещу 13 милиона евро. Сумата може да бъде увеличена с още 2 милиона в зависимост от представянето на играча. Договорът на футболиста е за 5 години” пише в сайта на Рома. 

По-рано днес Манолас пристигна в Рим, за да премине медицински тестове. Той записа 4 мача на световното първенство с екипа на Елините, които стигнаха до 1/8финалите. През миналия сезон бранителят се представи много силно в първенството на Гърция, а игра добре и в Шампионската лига, така че сега продължава да върви по възходяща линия.