Легендата на Рома Франческо Тоти сподели очакванията си за новия сезон пред клубното радио на Вълците.

„Ще направим всичко възможно, за да повторим представянето си от миналия сезон“, обеща капитанът на джалоросите. „Знаем много добре, че няма да ни е лесно, но ще се опитаме да постигнем добри резултати.“

„Руди Гарсия е прекрасен треньор, който поддържа добра атмосфера в съблекалнята и успява да спечели всички играчи на своя страна. Освен това е много амбициозен. Надявам се, че заедно ще постигнем нещо голямо. През миналия сезон той се справи отлично и прекъсна негативната тенденция, защото бяхме направили две много слаби години. Той дойде, оцени веднага обстановката и създаде отбор, който впечатли с представянето си“, коментира Тоти.

Капитанът на Рома скоро ще навърши 38-години, но увери, че още изпитва огромно желание за игра.

„Ако не беше така, отдавна да съм спрял. Щом желанието угасне, веднага ще спра с футбола. За съжаление остарявам, че футболът е всичко за мен – страст, забавление. Днес в играта много повече се залага на физиката, отколкото на техниката. Честно казано, преди се забавлявах много повече. Видял съм много неща в играта – президенти, играчи, треньори... Имам достатъчно спомени  и впечатления, за да напиша книга“, сподели легендата.

На въпроса от какво би се отказал, ако Рома спечели скудетото, Тоти отговори шеговито: „Трябва ли да ви отговоря? Добре де... Няма да ям сладолед цяла година. Макар че ще ми е много трудно...“.