Далеч не всичко е наред в лагера на Рома, която стартира участието си в Серия А в събота срещу Фиорентина. След второто място и рекордното представяне на тима през миналия сезон, това би трябвало да е сезонът на големия пробив. Или, иначе казано, сезонът, в който Вълците ще грабнат скудетото.

В момента обаче атмосферата в клуба не е особено добра.  В чисто футболен смисъл пък отборът показа някои колебания в предсезонната подготовка.

Твърди се, че Руди Гарсия не е останал доволен от факта, че клубът закъсня да реши проблемите в отбрана. Кастан се контузи, а Бенатия вече напусна. Първият бранител, привлечен от Вълците, пък бе Астори, който не изглежда готов да заиграе веднага като титуляр в центъра на защитата. Да, Рома привлече Манолас и вероятно ще купи още един защитник, но не остана време за сработване и обиграване. Освен другото, по фланговете Майкон и Коул също не впечатлиха с изявите си в проверките, така че французинът не би имал нищо против да му доведат и още един бек.

Общо взето меркатото се оказа нещо като ахилесова пета за тази Рома, макар че всички хвалят спортния директор Сабатини за мъдрите му ходове. Неслучайно Гарсия отбеляза: „Ще бъда напълно спокоен чак на 1 септември, след като трансферният пазар затвори“.

Френският специалист вероятно е притеснен не само от слабите места в състава, но и от нещо друго: липсата на достатъчно желание за изява в очите на играчите, може би успокоени от отличното си представяне в предишния сезон. Макар че Рома всъщност не спечели нищо.

„Нормално е човек понякога да предпочита спокойствието, пред усилието, но ако трябва ще осигуря някоя и друга словесна буря на играчите“, обеща Гарсия.

Не бяха особено добри новините за Рома и от лазарета. Възстановяването на отдавна излезлия извън строя Стротман върви твърде бавно и холандецът вероятно ще се появи на терена чак през ноември. Или дори в началото на декември. А продължителното отсъствие на халфа неизбежно ще окаже влияние върху играта на Вълците. И Гарсия го знае много добре...

Goal.com