Рома започна Серия А с победа 2:0 у дома срещу Фиорентина. Вълците взеха трите точки, макар да имаха някои нервни моменти в средата на второто полувреме. Вратарят Де Санктис се превърна в герой с поредица от великолепни спасявания.

Рома поведе в 28-ата минута. Тогава се разписа Раджа Наинголан. Той се разписа с удар от воле, след като вратаря Нето изби шут на Жервиньо. През втората част Фиорентина изпусна няколко отлични положения. Вратарят Де Санктис се отчете с прекрасни спасявания.

В добавеното време Жервиньо отбеляза втория гол. Наинголан изведе зад защитата Жервиньо, който финтира вратаря и прати топката в празната врата.

Победата е пета поред за Рома над Фиорентина в първенството. Куриозното е, че и предишния път през април, отново Наинголан бе сред голмайсторите. Тогава бе и последното му попадение преди тази вечер.


Треньорът на Рома Руди Гарсия бе сглобил напълно нова защита за този мач. Заради продажбата на Мехди Бенатия и контузиита на Леандро Кастан и Майкон, в отбрана имаше три нови попълнения. Костас Манолас направи дебют за Рома, докато партньор в центъра на защитата му беше Давиде Астори. Ашли Коул също бе титуляр. В атака също имаше нов играч. Итурбе правеше компания на Тоти и Жервиньо. 

Фиорентина също имаше нови играчи, но някои от тях бяха в лазарета. Марко Марин ще трябва да почака докато се излекува, за да играе. Наказани бяха Куадрадо и Ронкалия, а младоците Бриланте и Бабакар изненадващо получиха титулярно място.

Рома и Фиорентина са свикнали да се срещат в първи кръг. Това бе деветият такъв сблъсък между тях, което е най-честото съперничество на старта на Серия А в историята. Последните 4 мача между двата отбора обаче завършиха с победа на Вълците.

Още от началото Рома овладя топката и инициативата. Първо Де Роси стреля силно покрай вратата, а същото стори и Варгас отдругата страна. Итурбе пък стреля от фаул над вратата.

Активността на Рома в предни позиции даде резултат в 28-ата минута. Наинголан отне топката в средата на терена и напредна към наказателното поле. След това изведе Жервиньо отляво. Нападателят мигновенно стреля с левия крак, но Нето изби. Топката обаче попадна на волето на Наинолан и той я прати в ъгъла - 1:0.

Последният гол на Раджа Наинголан в Серия А беше именно срещу Фиорентина през април месец.

До почивката аванса на Рома можеше да е по-голям. Жервиньо пропусна от добра позиция. Фиорентина се задъхваше и треньора Монтела пусна в игра Иличич на мястото на Бриланте още 10 минути преди почивката.

След паузата Виолетовите изглеждаха много по-добре. Веднага Де Санктис трябваше да спасява след удар на Борха Валеро от дистанция. 

Рома обаче играеше изключително на контраатака благодарение на скоростта на Жервиньо. Нападателят от Кот д'Ивоар постоянно тормозеше защитата на съперника. Негов удар бе блокиран.

След това Жервиньо премина през половината защита, за да се озове сам срещу вратаря. Ударът му обаче бе спасен от Нето. 

След това дойде ред на Фиорентина да атакува. Първо Иличич разтърси гредата. Той стреля от фаул, вратаря Де Санктис докосна топката само с пръсти, но това бе достатъчно тя да се отклони в напречната греда и да не навести мрежата му.

Стражът на Рома имаше още по-добро спасяване в следващата атака. Бабакар се озова с топка в краката фронтално срещу Де Санктис, но вратаря отрази удара на младока. 

Това бяха най-силните минути на Фиорентина. Иличич стреля добре, но топката мина покрай вратата. Следващият пропуск на Виолетовите дойде от Хоакин. Неговият удар също мина встрани.

В края вратаря Де Санктис излезе прекрасно от наказателното поле и изпревари съперник, за да предотврати изравнителен гол. 

В добавеното време Рома реши всичко с втория гол. Раджа Наинголан пусна прекрасен пас зад защитата за Жервиньо, който финтира вратаря Нето и прати топката в празната мрежа.

РОМА - ФИОРЕНТИНА 2:0
1:0 Наинголан 28
2:0 Жервиньо 90+3

РОМА: Де Санктис, Торосидис, Манолас (67 Кейта), Астори, Коул, Пянич, Де Роси, Наинголан, Итурбе (76 Ляич), Тоти (70 Флоренци), Жервиньо

ФИОРЕНТИНА: Нето, Томович, Родригес, Савич, Алонсо, Бриланте (35 Иличич), Писаро, Борха Валеро, Варгас (72 Акуилани), Бабакар (63 Хоакин), Гомес