Повечето наблюдатели и анализатори на Апенините поздравиха Рома с отличната лятна трансферна кампания. Бившият изпълнителен директор на Ювентус Лучано Моджи (работил на времето и в столичния клуб) обаче е на друго мнение.

„За разлика от мнозина, аз не бих оценил високо ходовете на Рома на трансферния пазар“, отсече Моджи. „Итурбе може да е добър футболист, но не мисля, че е удачно да играе едновременно с Жервиньо. С двама играчи от този тип Вълците рискуват да имат огромни трудности, когато съперниците се затварят и не им предоставят 30 метра свободно пространство. На Рома щеше да ѝ свърши много повече работа един типичен център-нападател.“

Моджи добави, че Ювентус е успял да се подсили, без да се раздели с нито един ключов играч и се произнесе за наплива на чужденци в Серия А (този сезон броят им е по-голям, отколкото на местните футболисти).

„През лятото в калчото дойдоха 69 чужденци, като повечето от тях са по-слаби от нашите играчи. Днес никой не иска да отглежда собствени футболисти и школите са занемарени. Много по-лесно е да доведеш евтин и нискокачествен чуждeнец. Това не ти коства почти никакви усилия“, поясни Моджи.