Рома вкара два гола за нула време на Каляри, поведе с 2:0 още в 13-ата мин., след което спря да играе и с мъка дочака мачът на „Олимпико“ да приключи. Вълците сякаш започнаха с инерцията от разгромния успех над ЦСКА (Москва) в ШЛ в сряда и набързо взеха удобен аванс. Разписаха се Дестро и Флоренци.

След това джалоросите се сетиха, че предстои междинен кръг през седмицата и преминаха към режим на строго икономисване на енергия и усилия. Каляри пък сякаш подходи с разбиране към натоварената програма на Вълците и не ги затрудни с нищо. На римляните им става навик да печелят точки, без да се раздават, но дали това няма да им изиграе лоша шега срещу някой по-сериозен съперник?

Лошата новина за Рома е, че Даниеле де Роси се контузи към края на мача и се наложи да бъде сменен.


 

Рома организира първа опасна атака още в 4-ата мин. Тогава Жервиньо проби отляво и подаде към Дестро. Таранът успя да се завърти и освободи, но ударът му бе твърде анемичен.

Още втората по-сериозна атака на Вълците обаче доведе до гол. Манолас изнесе отлично топката и намери Жервиньо. Котдивоарецът без забавяне изведе Флоренци по дясното крило с майсторски разсичащ пас. Италианският национал на свой ред центрира по земята и на Дестро му остана само да засече топката в празната врата.

Само след три минути резултатът бе удвоен. Този път Кейта намери Жервиньо зад защитата на Каляри. Нападателят на Вълците не се ориентира по най-добрия начин, но топката все пак стигна до нахлуващия отдясно Флоренци, който с бомбен шут преодоля вратаря Краньо за втори път – 2:0 за Рома.

Халфът на римляните отпразнува попадението си по нестандартен начин, като се качи на трибуните да прегърне баба си, за което получи жълт картон.

Домакините свалиха темпото след 20-ата мин. и Каляри имаше възможност да намали. Чепители стреля опасно с глава след едно центриране от фаул, но топката премина малко над целта.

Вълците се ограничаваха само от време на време да опитват по някоя контра, а към края на полувремето на моменти действията им в собствената половина взеха да преминават границата на разумното пазене на сили и да навлизат в сферата на нехайството и дърпането на дявола за опашката, но гостите не успяха да се възползват от отпускането на джалоросите, чиито контри продължаваха да вещаят опасност.

През второто полувреме тенденциите от втората половина на първото само се задълбочиха. През тези 45 минути се запомни само един рейд на Майкон, завършил с опасен, но неточен изстрел, както и един епизод, в който центриране на бразилеца дойде прекалено силно и високо за Дестро.

Иначе Рома показа силно нежелание за игра, а гостите от Каляри като че ли пък в нито един момент не си повярваха, че могат да вземат нещо от това гостуване.

РОМА – КАЛЯРИ 2:0

1:0 Дестро 10

2:0 Флоренци 13

Рома: Де Санктис, Майкон, Манолас, Янга-Мбива, Коул, Кейта, Де Роси (82 Емануелсон), Наинголан, Флоренци (72 Ляич), Дестро (68 Пянич), Жервиньо

Каляри: Краньо, Пизано (50 Балцано), Чепители, Росетини, Авелар, Екдал (59 Десена), Конти, Жоао Педро, Фариас (59 Лонго), Сау, Ибарбо