Скандалният италиански съдия Джанлука Роки обяви, че съвестта му е чиста, въпреки спорните си отсъждания в дербито Ювентус – Рома (3:2). 

Реферът даде две спорни дузпи за домакините от Торино, а освен това зачете и победния им гол, въпреки че в ситуацията Артуро Видал бе в засада и пречеше на видимостта на вратаря на Вълците. 

Римляните очаквано реагираха бурно и обявиха, че Старата госпожа е подкрепяна от арбитрите и те могат единствено да се борят за второто място, защото до първото няма как да стигнат. 

„Съвестта ми е чиста във всяко едно отношение. При дузпата на Майкон видях, че спреят, с който се отбелязва мястото на стената, е в наказателното поле, така че промених решението си” обясни Роки пред „Гадзето дело Спорт”. 

Първоначално той отсъди фаул, но след това играчите на домакините му показаха спрея и съдията даде дузпа, която обаче е спорна и от гледна точка дали изобщо е нарушение, тъй като ръката на бразилеца бе пред лицето му. 

Във втората ситуация Пянич чукна крака на Погба на границата на наказателното поле, който не пропусна да падне. При третата пък спокойно можеше да бъде отсъдена засада. 

В Италия очакват реферът да пропусне мачовете до края на октомври и да се завърне на терена едва през ноември, за да може атмосферата около него малко да се успокои.