Сампдория и Рома завършиха при равенство 0:0 в един от най-оспорваните мачове, от 8-ия кръг в италианската Серия "А", който се игра на стадион "Луиджи Ферарис" в Генуа.

И двата тима имаха чудесни шансове да стигнат до попадения в срещата, но не ги оползотвориха.

След тази среща Рома е с 19 точки и се изравни с лидера Ювентус, но е на 2-ата позиция. 

Генуезци пък са 4-и с актив от 15 точки.
 



Домакините имаха шанс да стигнат до попадение още в 7-ата минута, след като Паломбо намери Сориано в наказателното поле, като му свали топката, но ударът на последния бе твърде слаб и Де Санктис без проблем улови кълбото на близката греда.

В 13-ата минута отново Самп имаше хубав шанс за гол. Сориано с уникален извеждащ пас видя Паломбо, който успя да прокара топката покрай стража на гостите, но Астори в последния момент се намеси и изчисти в корнер.

Генуезци започнаха изключително силно срещата и наложиха натиск на противника, но Рома се събуди и в 31-ата минута тресна греда.

Жервиньо бе намерен чудесно от Астори пред вратата на противника, но Гасталдело блокира първия опит на африканеца за удар. След това обаче топката отново попадна в крилото и бившият играч на Арсенал отправи удар от почти невъзможен ъгъл и топката срещна гредата.

През първото полувреме и двата отбора се справиха отлично в защита, но същевременно и опитваха интересни неща в атакуващ план.

Второто полувреме започна с отличен шанс за Рома и Жервиньо отправи много опасен удар, като принуди Ромеро да показва класа и да чисти топката.

Десет минути след подновяването на играта Едер премина покрай Астори, като се строполи на земята. Домакините претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 65-ата минтуа Окака изпусна уникален шанс да даде аванс на тима си, но от близка дистанция би право в тялото на Де Санктис.

Минута след това Рома също бе на косъм от гола. Астори засече прекрасно центриране на Тоти от удобна позиция в наказателното поле, но ударът му попадна право в тялото на вратаря.

Пропуските продължиха и в 68-ата минута Окака пропусна от невероятна позиция. След центриране от корнер топката попадна при него на далечната греда, а той от два метра не успя да намери опразнената врата и по някакво чудо прати топката над гредата.

В 82-ата минута Ромеро направи уникално спасяване, след като с изключителен късмет и рефлекс спаси удар от близка дистанция на Флоренци, който бе на косъм да се превърне в гол.

 
САМПДОРИЯ - РОМА 0:0

САМПДОРИЯ: Ромеро, Де Силвестри, Гасталдело, Регини (68 - Месба), Романьоли, Паломбо, Сориано, Обианг, Окака, Едер (82 - Рицо), Габиадини

РОМА: Де Санктис, Холебас, Торосидис, Янга-Мбива, Астори Де Роси, Наинголан, Флоренци (82 - Итурбе), Тоти (78 - Дестро), Жервиньо, Ляич (71 - Пянич)