ЦСКА Москва измъкна 1:1 от Рома в драматичен двубой от група E на Шампионската лига и така запази интригата за последния кръг. 

Домакините се спасиха от загуба буквално в последната секунда, след като преди това Франческо Тоти бе дал аванс на италианците и така и двата отбора имат по 5 точки, като всичко ще се реши през декември. 

Този резултат обаче дава шансове на Манчестър Сити, койпо при победа над Байерн също ще събере 5 точки и в последния мач ще пътува до Рим за директен сблъсък с Вълците. В същото време ЦСКА ще гостува в Мюнхен. 

За домакините Бебрас Натхо, който бе под съмнение заради контузия, успя да се възстанови и започна. Георги Миланов остана на пейката. За Рома Флоренци стартира като десен защитник, Франческо Тоти водеше атаката, а Миралем Пянич стартира като резерва, може би заради търсенето на повече сигурност от римския тим. 

Времето очаквано бе студено, но така или иначе двубоят се игра пред празни трибуни заради наказанието на домакините за расизъм. В началото и двата състава действаха предпазливо, защото знаеха добре, че евентуално равенство ще ги остави в борбата за елиминациите, макар че за домакините това не бе особено обнадеждаващо предвид това, че гостуват на Байерн в последния си мач. 

Чистите положения липсваха, като гостите владееха повече топката. Думбия не успя да овладее една добра топка за ЦСКА в наказателното поле, а след това Наинголан стреля над вратата на домакините. 

В средата на полувремето Василий Березуцки спря с отличен шпагат опасния Жервиньо. Натхо пробва късмета си от дистанция, но не бе точен. В края на полувремето обаче стана интересно. 

Първо в 39-ата минута Муса подаде към близката греда, където Думбия засече отлично, но Де Санктис внимаваше и успя да избие, като това бе най-доброто положение за домакините дотогава. 

В 42-ата минута Флоренци направи хубав пробив към наказателното поле, елиминира два съперници, а третият – Василий Березуцки го спъна на границата на пеналта. Позицията бе иделна за Франческо Тоти и той се възползва. Ветеранът стреля силно и остро във вратарския ъгъл, Акинфеев не се ориентира добре, а и стената се разкъса и топката мина между двама играчи на ЦСКА и така Рома поведе. 

След почивката гостите продължиха да контролират темпото и в 60-ата минута Наинголан можеше да реши всичко, когато се измъкна на добра позиция, но диагоналният му удар мина покрай далечната греда. 

Постепенно домакините станаха по-агресивни и опитаха да пренесат играта в половината на съперника. В игра се появи Георги Миланов, а центриранията станаха по-чести. В 70-ата минута Муса стреля добре, но Де Санктис бе заел добра позиция и спокойно изби. 

Стремежът на ЦСКА да притисне съперника обаче даде възможност на гостите да контраатакуват и в 80-ата минута при ситуация трима на двама Итурбе изведе Ляич вляво на наказателното поле, но неговият диагонален шут бе спасен отлично с крак от Акинфеев, който остави своя отбор в мача. 

И това можеше да бъде решаващо, защото в 89-ата минута при едно разбъркване Дзагоев остана на чиста позиция във вратарското поле, опита да отиграе с ножичен удар от въздуха халфа, но не успя да уцели топката и пропусна ситуацията.  

Въпреки това обаче късметът се усмихна на домакините. В 93-ата минута Василий Березуцки опита центриране, топката обаче премина над всички играчи и спря в далечния ъгъл. Дзагоев и Думбия опитаха да засекат, но не успяха, като последният може би бе в засада, но голът така или иначе бе зачетен и така Рома изпусна победата. 

ЦСКА Москва – Рома    1:1

0:1    Тоти 43
1:1    В. Березуцки 93

ЦСКА Москва: Акинфеев, Фернандес, В. Березуцки, Игнашевич, Шенников, Натхо, Кауня (64 Миланов), Дзагоев, Муса (81 Тошич), Ерьоменко, Думбиа
Рома: Де Санктис, Флоренци, Манолас, Астори, Холебас, Де Роси, Наинголан (83 Строотман), Кейта, Жервиньо (77 Итурбе), Ляич (87 Пянич), Тоти