Рома успя да се спаси от поражение от Сасуоло, след като направи 2:2 у дома, въпреки че до 75-ата минута губеше с два гола, а бе и с човек по-малко за последния половин час. 

Така разликата между Вълците и лидера Ювентус остана 3 точки. Гостите продължиха с блестящото си представяне напоследък и записаха 8-и пореден мач без загуба в Серия А, с което увеличиха актива си на 19 точки и са в средата на класирането. 

Треньорът на Рома Руди Гарсия остави част от титулярите да почиват предвид ключовия мач срещу Манчестър Сити от Шампионската лига. Кевин Строотман бе титуляр за първи път след завръщането си в игра, а Алесандро Флоренци бе пратен да играе отново като десен защитник. Тоти и Жервиньо липсваха.  

В началото Хуан Мануел Итурбе имаше две добри положения за домакините, но ги пропусна. Сасуоло пък нанесе своя удар в рамките на 3 минути. Първо в 16-ата топката бе върната към вратаря Морган де Санктис, който опита да дриблира, но Симоне Дзадза се оказа по-бърз, отне и вкара. 

Само 120 секунди след това италианският национал се измъкна от опита за изкуствена засада и вкара с удар под гредата, за да направи шока за домакините пълен. 

Рома опита да отвърне и Адем Ляич накара Андреа Консили да спасява удара му. Янга-Мбива обаче трябваше да спира Дзадза да оформи своя хеттрик с решителна намеса. 

Малко преди паузата Холебас можеше да върне един гол, но ударът му от малък ъгъл срещна гредата. Матия Дестро също не успя да вкара, а след паузата  Вълците продължиха да бъдат по-активни. 

Ляич бе неточе в 49-ата минута, преди в 50-ата ситуацията пред Рома да стане много неприятна. Де Роси спъна бързия Берарди и заслужено получи втори жълт картон, оставяйки своите с човек по-малко. 

Гостите продължиха да играят силно и Де Санктис спаси изстрел на Берарди. Все пак натискът на Рома се увенча с успех, когато в 77-ата минута едно подаване на Жервиньо се отби от ръката на Вършалко. Реферът отсъди дузпа, която Ляич вкара. 

Това върна надеждите на римляните и в 93-ата минута тифозите ликуваха. Флоренци се оказа сам вдясно, макар и при леки съмнения за засада. Той напредна, след което комбинира с Ляич за крайното 2:2. 

Малко след това Вършалко от гостите не успя да завърши двубоя, тъй като и той получи втори жълт картон, но така или иначе зелено-черните могат да съжаляват, че не спечелиха този мач.