Агентът на Ашли Коул категорично отхвърли информациите, че бившият бранител на Арсенал и Челси, иска да напусне Рома. 

Заговори се, че ветеранът ще се завърне във Висшата лига и ще облече екипа на Кристъл Палас, но представителят на играча определи твърденията като „срамни”. 

Коул подписа за 2 години с Вълците като свободен агент през лятото и в началото на сезона играеше редовно, преди да пропусне мачовете от последния месец, като не е играл от 22 ноември. Треньорът Руди Гарсия предпочита да използва Хосе Холебас и затова се спекулира, че Палас иска да вземе англичанина. 

„Ашли обича живота в Италия и по-конкретно в Рим и никога досега не се е чувствал по-щастлив. Който е да е написал тази информация, тя е срамна, защото така се дават фалшиви надежди на привържениците на даден футболен клуб” заяви Дейвид Манасех от агенцията, която представлява Коул. 

„Ашли е концентриран върху целта да печели трофеи в Италия и в частност да триумфира в Серия А с Рома още през този сезон” добави още агентът на футболиста. 

Коул записа 14 участия за Палас през 2000 година, където изкара известно време под наем и се твърдеше, че е готов да се съгласи да получава значително по-малко пари, за да заиграе отново на „Селхърст Парк”.