Фиорентина и Рома врътнаха реми 1:1 в дербито от 20-ия кръг на Серия "А", което се игра на "Артемио Франки" във Флоренция.

След това реми "Римските вълци" се отдалечиха от титлата, тъй като вече изостават на цели 7 точки от лидера в класирането Ювентус. 

Рома е на 2-ата позиция с актив от 42 точки, а торинци са с 49. Фиорентина пък е на 6-ото място с 31 точки.

Мачът започна прекрасно за домакините и Марио Гомес вкара в 19-ата минута, но в 49-ата Ляич изравни резултата. За нещастие на Рома Кевин Стротман се контузи и бе принудително заменен още преди почивката.



Срещата започна с добро темпо, като Тоти отправи удар от ждроб в 7-ата минута, който профуча опасно близо край страничната греда на противника.

В 15-ата минута Фиорентина бе на косъм от гола, след като Родригес с глава насочи топката към вратата на "Римските вълци", но футболист на Рома изби топката от голлинията.

Четири минути след това Гомес откри резултата в полза на домакините. Германецът вкара втория си гол в Серия "А" от началото на сезона. Той отклони удар на Давид Писаро и така обърка вратаря на Рома, като прати топката в мрежата.

Домакините натиснаха здраво противника си и в 24-ата минута Гомес пропусна уникален шанс и от близка дистанция прати топката покрай вратата.

В 31-ата минута Тътърушану спаси вратата на Фиорентина, след като изби с върха на пръстите си една отклонена топка и я извади в корнер.

Три минути след това Стротман бе принудително заменен от Ляич, което бе пореден удар за Рома.

В 36-ата минута Наинголан стреля от дистанция, но топката профуча покрай гредата.

Няколко минути след това Томович бе на път да изненада Де Санктис, след като рязко се завъртя и отправи удар, който за негово съжаление мина покрай гредата. 

Малко преди края на полувремето Ляич стреля от дистанция, но Тътърушану успя да улови топката.

Второто полувреме започна страхотно за Рома и в 49-ата минута гостите изравниха.

Итурбе навлезе в наказателното поле и намери Ляич около точката на дузпата, а последният успя без проблем да вкара в опразнената врата. 

В 50-ата минута Наинголан пропусна топката за Тоти при едно ниско центриране, а капитанът на гостите не успя да отправи удар и така ситуацията бе пропиляна.

Няколко минути след това Тоти отправи удар от дистанция, който обаче попадна в ръцете на вратаря.

В 57-ата минута Тоти по брилянтен начин изведе Итурбе сам срещу вратаря, но ъгълът за удар на аржентинеца бе твърде малък и той стреля право във вратаря.

След няколко минути застой се стигна до топовен удар на Куадрадо от далечна дистанция, който рикошира в противников футболист.

В 69-ата минута Фиорентина създаде прекрасна атака, но домакините се засуетиха в последния момент и възожността бе пропиляна. 

През следващите минути нямаше положения и пред двете врати, като срещата просто се доиграваше. В 89-ата минута Де Санктис трябваше да се намесва след удар на Томович и извади топката в корнер, а до края нямаше повече положения.

ФИОРЕНТИНА - РОМА 1:1
1:0 Гомес 19'
1:1 Ляич 49'

ФИОРЕНТИНА: Тътърушану, Родригес, Паскуал (70 - Алонсо), Басанта, Томович, Хоакин, Писаро, Фернандес (63 - Куртич), Валеро, Куадрадо, Гомес

РОМА: Де Санктис, Холебас, Янга-Мбива, Манолас, Де Роси, Наинголан, Стротман (34 - Пянич), Флоренци, Тоти, Ляич, Итурбе