Фенклуб „№10” на Ювентус е една от забележителностите в Рим за тифозите на „бианконерите”. В него има една шепа римляни, родени и живели цял живот в столицата. Но те не са избрали Рома или Лацио, а магията на торинския гранд.

Феновете се събират в частна кръчма, почти скрита, но са горди ювентинци. Седят на масите, пият бира и гледат мачовете на любимия си отбор.

Основателите Тулио, Андреа, Клаудио, Гаетано, Валентина и Антонела са обединени под една футболна вяра, тази на „черно-белите”, а фенклуб „№10” разполага с 3 звезди. „Тук има хора от всякаква възраст, семейства, приятели, всички привърженици на Юве. 90-годишната баба Ванда също е сред нас. Викаме и баба Юве. Избрахме „№10” защото това е символ, а не футболист. Вярваме само на тениската на Юве, няма нищо общо с Франческо Тоти”, казват основателите на фенклуба.

Всеки от тях е станал по-различен начин от Юве. Но най-интересен и същевременно тъжен, е случаят с 30-годишният Ченто. „Моята вяра е посветена на баща ми, когото никога не съм познавал. Той е починал при катастрофа, когато майка ми е била бременна. И тя е фен на Юве. Избрах този отбор, защото това беше начин да имам връзка с татко. Той много ги е обичал. 10-годишният ми син Валерио също ходи с черно-бялата фланелка”, разказва своята история Ченто.

Клаудио пък се е нанесъл да живее в квартал с тифози на Рома, което в началото му е създавало големи главоболия. „Още в началото се разхождах с шал на Юве и всички разбраха на кой отбор симпатизирам. За известно време хлебарят не ми даваше хляб, просто не го продаваше. Трябваше да пращам майка ми да го взима. В супермаркета пък отказаха да продадат тетрадка за сина ми, защото беше на Юве. Не на шега се обадих на управителя. Луда работа”, каза Клаудио, чийто любимец е юношата на „старата госпожа” Клаудио Маркизио.

Начело с Баба Юве утре всички отново ще се съберат в кръчмата. И ще гледат мач на „бианконерите”, с Рома, в Рим...