Бившият халф на Рома и Ювентус Емерсон заяви, че „вълците“ трудно ще успеят да се преборят с „черно-белите“ за титлата в Серия А.

В последния кръг двата отбора се изправиха един срещу друг на стадион „Олимпико“ в Рим, като дербито завърши 1:1. По този начин „бианконерите“ запазиха аванса си на върха от 9 точки.

„На Рома ще е много трудно да догони Юве“, заяви Емерсон пред Football Italia. „Торинци са силен отбор и имат солидно преимущество при точките. Даже бих казал, че е много сериозно. Ако Рома беше победил, това щеше да им даде голяма увереност в борбата за титлата до края на сезона”, каза още бразилецът, който през 2001 г. триумфира със скудетото с екипа на римляните.

Емерсон добави, че на Юве ще бъде изключително тежко в реванша срещу Борусия (Дортмунд) от 1/8-финалите в Шампионска лига. Италианците спечелиха първия мач у дома с 2:1, а срещата на стадион „Сигнал Идуна Парк“ ще се играе на 18 март.

„Ще им е невероятно сложно в Германия. Дортмунд беше в тежък период, но вече излиза от него и сега се намира в добра форма“, завърши бившият халф.