Лацио и Рома постигнаха победи в мачовете си от 28-ия кръг на италианската Серия „А”.

”Орлите” се наложиха без особени проблеми у дома с 2:0 над Верона. Фелипе Андерсон откри резултата още в 4-ата минута, а в продължението на първото полувреме Антонио Кандрева също беше точен. След почивката домакините не позволиха изненада и се поздравиха с шести пореден успех в калчото.

След 5 мача без победа пък Рома най-накрая отново спечели. Това стана при визитата на Чезена. „Вълците” се наложиха с минималното 1:0, а 3-те точки донесе Даниеле Де Роси с попадение в 41-ата минута. Последният успех на Рома в Италия беше преди повече от месец – на 8 февруари при гостуването на Каляри с 2:1.

Удинезе измъкна 2:2 при домакинството си на намиращия се в страхотна форма отбор на Фиорентина. Мола Ваг изведе „фриулите” напред в 15-ата минута, но с два гола на Марио Гомес в 50-ата и 53-ата минута, „виола” направи пълен обрат. Крайния резултат оформи Панайотис Коне в 63-ата минута.

В класирането лидер е Ювентус с 67 точки, следван от Рома (53), Лацио (52), Сампдория (48), Наполи (47), Фиорентина (46) и др. Миланските грандове Милан и Интер са съответно  8-ми и 10-ти с 38 и 37 т.