Още по темата

 

Треньорът на Рома Руди Гарсия похвали отборния дух на тима си след трудната победа с 2:0 над Дженоа. Сейду Думбия даде аванс за „вълците“ с гол във втори пореден мач, а Аласандро Флоренци прекърши гостите чак в края.

„Взехме труден мач, благодарение на отборния дух. Знаехме, че ще трябва да се потрудим много, защото Дженоа се отбранява много добре във всяка точка на игрището. Успяхме да се приберем на почивката с гол аванс, докато вторият гол дойде доста късно и оставихме феновете на Рома да се тревожат“, каза Гарсия.

Треньорът на Рома похвали работата на Сейду Думбия, който се разписа два пъти в рамките на няколко дни. „След като имахме толкова много владеенето на топката, се нуждаехме от някой в наказателното им поле, който може да вкара гол. Сейду е много важен играч за нас. Той дойде от ЦСКА Москва с контузия и не беше във форма. Сейду и Виктор Ибарбо работиха много усърдно през последните месеци и вече резултатите се виждат. Имаше доста дискусии за привличането на двамата, но ние винаги сме били уверени в избора си за това кога да купим и кого да продадем“, каза още треньорът на Рома.

Алесандро Флоренци пък вкара успокоителното попадение в края, въпреки че започна срещата като десен бек. „Той е много силен физически, може да играе на всеки пост, а освен това притежава страхотна душа. Франческо Тоти бе на пейката, но той е нашият капитан и продължава да бъде важен играч за играчите, дори и да не играе. Неговото държание е позитивно за съотборниците му и феновете. В края искам да поздравя Ювентус, защото те заслужиха напълно Скудетото“, каза още Руди Гарсия.