Римските Лацио и Рома обмислят оферти за нападателя на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси. Според слуховете в Италия в борбата за подписа на холандеца може да се включи и шампионът Ювентус.

Холандският национал вкара 10 гола в 27 мача във Висшата лига този сезон, но през цялата кампания имаше редица проблеми с контузии. В Англия се заговори, че Ван Перси може да бъде изритан от „Олд Трафорд“ през лятото, а клубовете от Серия А следят с интерес ситуацията.

Ван Перси вече бе в полезрението на Ювентус през 2012 година, когато обаче нападателят избра да премине в Юнайтед. Сега „Старата госпожа“ се подсили с Пауло Дибала за новия сезон и по всичко личи, че ще прибегне до привличането на холандеца само в краен случай.

Рома пък се нуждае изключително много от доказан централен нападател, след като Матия Дестро вероятно няма да намери място в тима следващия сезон, Франческо Тоти е на години, а бъдещето на Сейду Думбия е несигурно.

Лацио също има интерес към Ван Перси, но за да излязат с оферта, римските „орли“ трябва да запазят позицията си в зона Шампионска лига.