Франческо Тоти продължава да дразни вечния противник Лацио. Капитанът на Рома направи емблематично селфи след последната победа над „орлите“, а след вчерашното 2:1 на „Олимпико“ бе още по-директен.

Още по темата

 

Тоти развя гордо фланелка, която си бе направил специално за случая. От пред бе изписано посланието: „Винаги говорите, сега какво ще ни предложите?“. На гърба пък бе изписано следното: „Играта свърши“.

Рома победи с 2:1 и гарантира второто си място в класирането, докато в същото време направи задачата на Лацио за класиране в Шампионската лига доста по-сложна. „Орлите“ държат третото място с 3 точки преднина пред Наполи, но в неделя гостуват именно в Неапол.

Вторият капитан на Рома Даниеле Де Роси пък заяви, че той и съотборниците му са дали всичко от себе си, за да стигнат до победата.

„Трябваше да копаем дълбоко във възможностите си, защото, честно казано, не играхме много с топката. Трябваше да се борим здраво за победата. Догодина трябва да намерим по-добри идеи и да подобрим представянето си. С лекота можехме да играем за равенство срещу Лацио, но след като видяхме, че ни притискат, ги хванахме на контраатаки“, каза Де Роси.

Халфът поздрави специално автора на първия гол Хуан Мануел Итурбе, който вкара първото си попадение от октомври 2014 година.

„Много се радвам за него, защото преживя много през сезона. Всичките тези приказки за него бяха незаслужени. Както и оплакванията, че бяха платени 20 млн. евро за него. Толкова много напрежение и натиск може да попречат на всеки млад играч. Радвам се, че вкара гол и се надявам да продължава да се развива“, каза още Де Роси.