Верона и Рома си врътнаха равенство 1:1 на старта на Серия "А". Точен за домакините на стадион "Маркантонио Бентегоди" бе Бошко Янкович, попадението за римляните вкара Флоренци.

Дебят за Рома направиха Войчех Шчесни, Един Джеко и Мохамед Салах, но и те не успяха да помогнат на "вълците" за победа. Все пак гостите можеха и да стигнат до трите точки, но в 88-та минута Миралем Пянич удари гредата.

Срещата започна с положение за Верона, но  Хуан Гомес от чиста позиция стреля до гредата. Отговорът на римляните бе пропуск на Джеко.

Постепенно гостите взеха изцяло инициативата, но с нови неточности пред гола се отличиха Миралем Пянич и Мохамед Салах.

След половин час игра Емил Халфредсон можеше да опъне мрежата на Рома, но стреля от чиста позиция в аут. Шест минути по-късно Джеко се освободи от защитата на Верона и стреля по диагонала, но неточно.

Полувремето завърши с положение за домакините, но Де Роси изби от голлинията след удар с глава на Бошко Янкович.

През второто полувреме играта бе по-позиционна, но именно тогава паднаха головете. Първо Верона отбеляза в 61-ата минута, когато Янкович бе точен след удар от въздуха.

Шест минути по-късно Рома сътвори страхотна атака, при която топката достигна до Флоренци и той изравни. В края на мача Миралем Пянич удари гредата и Рома изпусна победата.