Един от лидерите на Рома Даниеле Де Роси бе щастлив от победата над Ювентус. Опитният полузащитник, който игра в срещата като централен бранител, обаче видя и нещо лошо в играта на тима си. 

“Видяхте, че проспахме последните 10 минути. 80 минути доминирахме, но след това нещо се случи. Все пак изглежда по-скоро, че чашата е наполовина пълна”, заяви философски Де Роси. 

“Можехме да водим с 3:0, а вместо това допуснахме много глупав гол. Прекрасно е, че намерихме играта си и главите ни са високо вдигнати. Но не забравяйте, че Юве игра финал в Шампионската лига преди няколко месеца. Трябва да играем така и срещу по-малките отбори. Ако го направим, ще бъдем по-силен от всеки съперник”, каза още халфът. 

Де Роси коментира и състоянието на Ювентус. “Те направиха своят избор. Пирло е незаменим. Трудно е да се намерят играчи като Тевес и Артуро Видал, но е невъзможно да се намери нов Пирло. Днес им липсваше и фундаментален футболист като Клаудио Маркизио, така че според мен те все още имат много силен отбор”, допълни Де Роси.