Българският познайник БАТЕ Борисов лепна невероятно звучен шамар на Рома. Беларусите, които преди време направиха за смях Левски и Литекс, тази вечер сториха същото и с “вълците” за победата с 3:2

Домакините се развихриха в първите 30 минути, за да вкарат 3 гола, след което само пазиха аванса си. Рома успя да върне два от головете, но нищо повече. Като оправдание за Руди Гарсия може да послужи факта, че започна без типичен централен нападател заради контузиите на Франческо Тоти и Един Джеко, а освен това липсваха основни единици и в други позиции. 

БАТЕ пък не бе допускал загуба на свой терен от италиански отбор и още след 30 минути игра тази вече изглеждаше, че това ще продължи. 

Домакините не допускаха много пространства в защита и изнасяха бързо топката. Така се стигна до 8-та минута, когато след поредица от удари, включително в гредата, топката попадна в Стасевич, който отблизо нямаше как да сбърка и направи 1:0. 

Само 4 минути по-късно “Борисов-Арена” отново изригна. Младенович владееше топката по лявото крило и видя, че Шчесни не се намира в добра позиция на вратата. Халфът изстреля истински снаряд от близо 40 метра и направи за смях поляка - 2:0 за БАТЕ. 

Рома опита да върне поне един гол и създаде няколко положения, най-близкото от което на Флоренци. Гол във вратата на беларусите обаче не падна. Дори напротив - “вълците” бяха наказани трети път. 

Точно след половин час игра Младенович отново разстреля Шчесни, този път с удар от малък ъгъл. 

До края на мача Рома натисна. За добрата игра на “вълците” допринесе и влизането на Яго Фалке, който замени още в 39-та минута Венкюр. Именно Фалке беше в основата на попадението на италианците в 66-та минута, когато пусна хубав пас към Жервиньо, който с лекота направи 1:3. 

Натискът на Рома продължи и в 74-та минута Мохамед Салах пропусна прекрасна възможност да направи срещата още по-интересна. Египтянинът, който се бе разписал в предишните три мача, остана непокрит на границата на наказателното поле, но стреля в аут. 

В последните 10 минути срещата се игра пред вратата на БАТЕ, като много активен бе левият защитник Лукас Дин. Именно французинът асистира на Торосидис за второто попадение на Рома. 

Само две минути по-късно Алесандро Флоренци можеше да донесе точка на Рома, но ударът му спря в гредата. До края хората на Руди Гарсия опитаха всичко, но не успяха да реализират втори гол. 

БАТЕ Борисов - Рома 3:2

1:0 Стасевич 8'

2:0 Младенович 12'

3:0 Младенович 30’

3:1 Жервиньо 66' 

3:2 Торосидис 82 

БАТЕ Борисов: Черник, Поляков, Дубра, Милунович, Младенович, Николич, Яблонски, Стасевич, Гордейчук (72 - Хлеб), Володко (85 - Риос), Сегневич

Рома: Шчесни, Глоренци (92+2 - Солери), Манолас, Де Роси, Дин, Пянич, Венкюр (39 - Фалке), Наинголан, Итурбе (46 - Торосидис), Жервиньо, Салах