Рома загуби 2 точки в Серия А, след като направи само 2:2 срещу Болоня. Двубоят бе под въпрос заради много силен дъжд, който понамаля, но все пак продължаваше да вали. 

Емануеле Джакерини пропусна ранна възможност за домакините, а след това техен гол бе отменен заради спорна засада. 

В крайна сметка обаче по-добрата игра на Болоня даде резултат и в 14-ата минута гостите не се справиха с корнер, което позволи на Адам Месина да вкара с удар 6-7 метра. 

Малка преди почивката Миралем Пянич можеше да изравни за Рома, но ударът му от пряк свободен удар беше отразен от стража на домакините. 

След почивката римският тим тръгна още по-смело напред и това му донесе успех. В 52-та минута Антони Муние игра с ръка в наказателното поле и реферът даде дузпа. Миралем Пянич беше безпощаден от 11-те метра и изравни. 

Около 13 минути след това отново босненецът можеше да отбележи, но вратарят се справи. В 71-та минута обаче Рома получи право да изпълни втора дузпа. Лука Росетини повали опонент в наказателното поле и този път Един Джеко вкара за 2:1. 

Всичко вървеше към победа на римляните, но в 87-та минута Василис Торосидис повали играч на Болоня в наказателното поле и реферът даде нова дузпа. Матия Дестро вкара за 2:2 и така двата тима взеха само по точка. 

Така Вълците временно се изравниха по точки с лидерите Интер и Фиорентина с по 27 точки, но пропиляха възможност да оглавят класирането. С първото си равенство за сезона пък Болоня събра 13 точки и дръпна леко в борбата за оцеляване.