Треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че е било невъзможно за „вълците“ да си тръгнат с нещо повече от 1:6 от гостуването си на Барселона на „Ноу Камп“. Италианците бяха разнебитени от намиращите се във форма каталунци и сега ще трябва да победят БАТЕ Борисов в последния си мач, за да се класират за осминафиналите на Шампионската лига.

„Какво можем да кажем след подобен мач? Те са в стратосферата, непобедими са. Ние се нуждаехме от чудо, но това не стана. В момента те няма как да бъдат надиграни. Все пак шансовете ни остават, защото трябва да победим БАТЕ Борисов, ако искаме да продължим. Добрата новина за нас дойте от Беларус, където БАТЕ и Байер Леверкузен завършиха 1:1.Така че съдбата ни е в нашите си ръце.

Барселона ни вкара страхотни голове. Просто вижте техният трети гол – на Луис Суарес. Те са изградени от шампиони и в момента никой не може да ги спре. Аз обаче не съм притеснен. Очевидно е, че никой не обича да губи, но тази загуба е нищо в сравнение с онази от Байерн Мюнхен (1:7). Можехме да вкараме и по-рано и тогава щеше да е по-завързан мач. Опитахме всичко, пресирахме ги, но въпреки това допуснахме два бързи гола“, заяви Руди Гарсия след мача.

„Губехме топката прекалено бързо. След почивката смених системата, опитахме други неща, но в крайна сметка нищо не се промени. Резултатът и играта на Барселона показват колко добре се справихме в първия мач, когато направихме 1:1. Както вече казах, Барса в момента е в облаците, много високо са. Ние сме много далеч от това ниво, те вероятно са най-добрият отбор в света, а ние няма да сме последният отбор, който допуска 6 гола от тях.

Разочарован съм, има горчив вкус от тази загуба и разликата в резултата, но сега основната ни задача е да победим Аталанта в Серия А и най-важното – БАТЕ Борисов.

Успях да запазя Даниеле Де Роси и Раджа Наинголан, който бяха на жълт картон от наказание, така че ще разчитам на тях за този важен мач. Също така дадохме почивка на Флоренци и Пянич през второто полувреме“, каза още Гарсия.