Лошата седмица за Рома приключи кошмарно. „Вълците“ загубиха с 0:2 от Аталанта у дома и допуснаха първото си домакинско поражение в Серия А. Тимът на Руди Гарсия, който бе освиркван от феновете, не направи нищо, за да се реваншира пред тях след загубата с 1:6 от Барселона в Шампионската лига през седмицата.

Гостите от Бергамо откриха резултата с гол на Алехандро Гомес в края на първото полувреме, а в заключителните минути на срещата Херман Денис направи 2:0 от дузпа, след като малко преди това Майкон бе изгонен с червен картон. В последните минути гостите останаха с двама човека по-малко, след като Стендардо и Граси си изпросиха втори жълти картони.

Така Рома остана на 4-то място с 27 точки, с  три по-малко от лидера Интер, който утре гостува на Наполи. Аталанта е на 9-то място с 21 точки.

„Олимпико“ пустееше заради празните трибуни, но дори и малцината фенове на стадиона освиркваха треньора Руди Гарсия при споменаването на името му от диктора. Иначе Рома започна без Мохамед Салах, Жервиньо, Франческо Тоти и Кевин Строотман, а Войчех Шчесни бе заменен на вратата от Морган Де Санктис.

В началните минути Един Джеко тества рефлексите на Марко Спортиело, но в 15-та минута стражът на гостите спаси още по-опасен удар на Миралем Пянич. Джеко имаше още две удобни ситуации за гол през първата част, но в един от случаите голът му беше отменен заради игра с ръка на Пянич миг по-рано.

Така се стигна до 41-та минута, когато Лука Дин обърка подаване в защитата на Рома, Алехандро Гомес открадна топката и с хубав фалцов удар от 25 метра направи 1:0.

В началото на второто полувреме Рома подложи гостите на сериозен натиск. Аталанта обаче се отбраняваше много добре и не допускаше сериозни положения пред вратата на Спортиело.

Точно след час игра Аталанта можеше отново да смълчи трибуните, когато Макси Моралес излезе сам срещу Морган Де Санктис, но вратарят на Рома спаси. Телевизионните повторения показаха, че Моралес е бил в засада, но страничният флаг не сигнализира за нея.

Играта на Рома хич не вървеше и доказателство за това бе изпълнение на Миралем Пянич от свободен удар. Статистиката сочи босненеца за най-добрия изпълнител на фаулове в Европа, но в 65-та минута улучи стената от удобна позиция.

В 75-та минута „вълците“ искаха дузпа за игра с ръка на Габриел Палета в наказателното поле на Аталанта, но сигнал от главния рефер не последва.

Така се стигна до 81-та минута, когато резервата Майкон спъна в наказателното си поле Алехандро Гомес и получи директен червен картон, а Аталанта дузпа. Херман Денис не сгреши от бялата точка и направи 2:0.

Рома – Аталанта 0:2

0:1 Алехандро Гомес 40‘

0:2 Херман Денис 82-д‘

Рома: Де Санктис, Флоренци (70 – Майкон), Манолас, Кастан, Дин, Пянич, Де Роси, Наинголан, Итурбе (83 – Торосидис), Джеко, Фалке (62 – Умар Садик)

Аталанта: Спортиело, Раймонди, Стендардо, Палета, Бривио, Граси, Чигарини (71 – Милиачо), Куртич (84 – Де Роон), Моралес, Денис, Гомес