Наполи и Рома направиха интересно равенство 0:0 в едно от дербитата на 16-тия кръг в Серия А. Двата тима не успяха да се победят, а резултатът бе перфектен за Интер. 

Вчера “нерадзурите” спечелиха с 4:0 гостуването си на Удинезе и са начело в класирането с 36 точки. Наполи е на трето място с 32 точки, колкото има и вторият Фиорентина, който по-късно гостува на Ювентус. Рома пък е на четвърта позиция с 29 точки, на две пред Юве. 

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което бяха добре групирани и чакаха грешки на противника. Все пак още в 5-та минута Мохамед Салах изскочи на добра позиция и стреля с левия крак покрай гредата. Малко след това и удар на Джеко с глава не попадна в целта. 

Пред вратата на Рома Лоренцо Инсинье опитваше да тормози защитниците и в 25-та минута бе близо до това да ги разочарова след самостоятелен пробив, но ударът му с левия крак мина от външната страна на мрежата. 

До края на първата част най-интересното събитие бе контузията на страничния съдия, който се хвана за бедрото и трябваше да бъде заменен. 

След почивката футболистите на Наполи натиснаха. Още в 49-та минута голямата звезда на домакините Гонсало Игуаин най-накрая получи възможност да покаже на какво е способен след центриране на Гулам отляво, но топката бе малко по-дълга и не успя да я засече в опразнената врата. 

Малко след това Гулам достави далеч по-добра топка на главата на Хосе Кайехон, но ударът му мина над гредата. 

Най-чистото положение за Наполи бе в 60-та минута. Игуаин изведе Марек Хамшик леко встрани от вратата, но сам срещу Войчех Шчесни. Словакът стреля с левия крак по земята, но топката мина на сантиметри от страничната греда. След още 4 минути удар на Инсинье от фаул също не попадна в целта. 

Наполи обаче продължи да натиска, докато гостите от Рома трудно създаваха нещо интересно пред противниковата врата. Все пак в 80-та минута и там стана интересно. Първо съотборник на Итурбе не му позволи да стреля от чиста позиция, а при последвалото центриране на Рюдигер Даниеле Де Роси вкара гол. При центрирането обаче топката бе излязла от другата страна на аутлинията и попадението беше отменено. 

В 85-та минута “Сан Паоло” бе притихнал. Хамшик отново излезе сам срещу Шчесни, но полякът спаси със страхотен рефлекс топовния удар на халфа. Топката обаче пак попадна у Хамшик, но Шчесни направи двойно спасяване. 

В добавеното време на срещата Мертенс стреля мощно, но в ръцете на Шчесни. Топката обаче попадна на крака на резервата Ел Кадури, който обаче не успя да я насочи в опразнената врата. 

Наполи - Рома 0:0 

Наполи: Рейна, Хисай, Албиол, Кулибали, Гулам, Алан, Жоржиньо, Хамшик, Кайехон (67 - Мертенс , Инсинье (88 - Ел Кадури), Игуаин 

Рома: Шчесни, Дин, Манолас, Рюдигер, Флоренци (88 - Венкюр), Де Роси, Наинголан, Пянич, Фалке (82 - Гюмбер), Салах (76 - Итурбе), Джеко