Рома постигна първа победа от последните си седем мача насам, след като надделя с 2:0 при домакинството си на Дженоа в мач от 17-ия кръг на Серия "А".

Головете в мача отбелязаха Алесандро Флоренци в края на първото полувреме и резервата Седик Умар в 89-ата минута. Столичани завършиха с човек по-малко заради директен червен картон на Един Джеко в средата на второто полувреме.

След този успех треньорът на "вълците" Руди Гарсия може да си поеме глътка въздух, а отборът му събра 32 точки и ще посрещне празниците на 5-то място. Дженоа пък е на 17-ма позиция с 16 т.


Пред гостите се откри шанс да поведат още в 3-ата минута, когато Панагиотис Тахдицис засече с глава, но прати топката на няколко метра от целта. После римляните натиснаха, но трудно стигаха до удари към противниковата врата.

След 20 минути игра Даниеле Де Роси отправи истински снаряд, който премина малко над горната греда. 5 минути по-късно и Един Джеко пробва късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, след който се получи рикошет и Рома спечели корнер. След него обаче не последва нищо интересно.

В 41-ата минута Дженоа не поведе като по чудо. Тогава Серж Гапке шутира по земя от пеналта и вече всички виждаха как топката влиза във вратата. В последния момент обаче Войчех Счесни показа изумителен рефкелс и успя да спаси.

В следващата атака обаче Рома излезе напред в резултата. При атака отляво Лукас Дин центрира в наказателното поле, защитник на "грифоните" изчисти нескопосано и топката попадна в Алесандро Флоренци, който отблизо нямаше как да сбърка.

Две минути след подновяването на играта Мохамед Салах можеше да сложи точка на спора, но ударът му докосна външната страна на лявата греда. Малко след това Счесни отново показа класа, отразявайки изстрел на Дарко Лазович, след който тифозите на домакините започнаха да скандират името му.

В 71-ата минута Джеко можеше да сложи точка на спора след изстрел по земята в средата на вратата, но в последния момент защитник на Дженоа изби от голлинията. После обаче босненският национал беше изгонен с директен червен картон за блъскане на противников играч.

В 89-ата минута Умар оформи крайното 2:0 за Рома, след като засече центриране на минута появилият се по-рано на терена Венкьор и с глава матира Перин.

Рома – Дженоа 2:0

Голмайстори:

1:0 Флоренци (42)
2:0 Умар (89)

Рома: Счесни, Флоренци, Манолас, Рудигер, Дин, Пянич (65-Фалке), Де Роси, Нианголан (88-Венкьор), Салах (82-Умар), Джеко, Жервиньо
Треньор: Р Гарсия

Дженоа: Перин, Ицо, Муньос, Де Мело, Ансалди (57-Пандев), Капел (46-Лазович), Ринкон, Тахцидис (64-Сисоко), Оливиер, Лаксалт, Гапке
Треньор: Д. Гасперини

Рим, ст.: "Олимпико"
Съдия: А. Гервасони
Жълти картони: Нианголан, Флоренци, Пянич (Рома); Лаксалт (Дженоа)
Червен картон: Джеко 74’ (Рома)