Рома взе втората си поредна победа в Серия А, след като надигра с 2:0 като гост Сасуоло. Мохамед Салах и Стефан Ел Шаарави бяха точки за "вълците", което можеше да се окаже недостатъчно за трите точки. В 88-та минута Доменико Берарди пропусна дузпа при 0:1, а Раджа Наинголан бе изгонен за втори жълт картон. 

По този начин Рома спечели четвърто поредно гостуване на “Мапей”. Дебют за “вълците” направи Диего Пероти, който почна като централен нападател, в отсъствието на контузения Един Джеко. 

С тази победа Рома се изравни по точки с Интер на четвъртото място в класирането с по 41 точки. Утре “нерадзурите” обаче посрещат Киево. Сасуоло е на 7-то място с 33 точки, но може да загуби позицията си след изиграването на останалите мачове от кръга. 

Рома започна много силно срещата, въпреки че първото по-сериозно положение беше пред вратата на “вълците”. В 4-та минута Сансоне стреля от 25 метра, а Шчесни се презастрахова и изби. 

Рома обаче поведе в резултата в 11-та минута. Мохамед Салах получи хубаво подаване по дясното крило, навлезе към центъра и с левия крак намери горния далечен ъгъл. Това беше първият гол на египтянина от 25 октомври. 

По-добрата игра на Рома продължи и в 17-та минута гостите искаха дузпа за нарушение срещу Стефан Ел Шаарави. Такава не последва, но “вълците” продължиха да натискат. Рома беше изключително близо до втори гол в 31-та минута, когато Майкон излезе на върха на атаката при мълниеносна контраатака и стреля в близкия ъгъл. Вратарят на домакините се беше хвърлил на другата страна, но бразилецът не улучи вратата. 

Малко след това Пянич пусна хубав извеждащ пас към Салах, който върна на Ел Шаарави на границата на вратарското поле, но Фараона беше натиснат от защитник и на опразнената врата не успя да реализира. 

Домакините от Сасуоло имаха възможността да отговорят единствено с много мощен удар с левачката на Доменико Берарди, но топката профуча на сантиметри от гредата. Младежкият национал на Италия стреля далеч по-точно в 53-та минута, но този път Шчесни изби по прекрасен начин. 

След почивката Сасуоло натисна, докато Рома дебнеше на контраатаки. При една от тях Салах направи грандиозен пропуск. В 55-та минута египтянинът проби по дясното крило и излезе сам срещу стража на домакините, но вместо да подаде на непокрития Наинголан, действа егоистично и сгреши. 

В 81-та минута Консили отрази прекрасен удар от воле на Ел Шаарави и не допусна втори гол във вратата си. Малко след това Франческо Ачерби пък тества рефлексите на Войчех Шчесни, който също се отчете с прекрасно спасяване. 

Натискът на Сасуоло продулжи и в 87-та минута изглеждаше, че ще даде резултат. Раджа Наинголан спъна Пелегрини в наказателното си поле и направи дузпа, а в същото време получи червен картон. 

Доменико Берарди обаче стреля в гредата и прати трите точки пък Рим. В добавеното време Диего Пероти се пребори за една топка по дясното крило и подаде на Стефан Ел Шаарави, който на празна врата нямаше как да сбърка, за да вкара гол и във втория си мач за Рома. 

Сасуоло - Рома 0:2

0:1 Мохамед Салах 11'

0:2 Стефан Ел Шаарави 90+4'

Сасуоло: Консили, Вършалко, Канаваро, Ачерби, Пелузо, Биондини (68 - Пелегрини), Манянели, Дънкан (83 - Политано), Берарди, Трота (66 - Фалчинели), Сансоне 

Рома: Шчесни, Майкон (80 - Емерсон), Рюдигер, Де Роси (43 - Гюмбер), Зуканович, Пянич (62 - Венкюр), Кейта, Наинголан, Салахм Ел Шаарави, Пероти